Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Kom jij ook nestkasten bouwen en uilenballen pluizen in de historische boerderij Oude Mars in Zwolle

Kom jij ook nestkasten bouwen en uilenballen pluizen in de historische boerderij Oude Mars in Zwolle

uilenballen pluizen
Zorgspectrum Het Zand (ZHZ), Natuur en Milieu Overijssel nodigen alle inwoners uit Zwolle-Zuid (jong en oud) en de bewoners van De Oude Mars op zaterdagmiddag 16 juli uit voor een gezellige middag uilenballen pluizen en nestkastjes timmeren. Vogelexpert Jan van Dijk van Avifauna Zwolle neemt je mee in de wondere wereld van uilen en vogels.
Deze activiteit is de eerste activiteit waarbij cliënten van ZHZ en bewoners uit Zwolle gezamenlijk de natuur verkennen. Door gezamenlijk activiteiten te organiseren, wordt de zorginstelling meer onderdeel van de wijk en de lokale samenleving. Het genieten van de natuur en de nieuwe contacten zijn een welkome afleiding voor de cliënten van Het Zand. Deelname is kosteloos.

Uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. In braakballen vind je deze resten terug. Aan de hand van een zoekkaart ga je zelf bekijken wat de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt. Ook mag je een nestkastje timmeren. Voor veel vogels is het moeilijk om geschikte plekken te vinden voor hun nesten: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren  gedicht en in de tuinen maken hagen en heggen plaats voor houten schuttingen. Het nestkastje mag je mee naar huisnemen en in je tuin of in de buurt ophangen.

Praktische gegevens
Datum: zaterdag 16 juli
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Locatie: De Oude Mars, De Mars 19, Zwolle
Voor wie: inwoners uit Zwolle – Zuid (jong en oud) en cliënten van De Oude Mars
Kosten: geen
Aanmelden: niet nodig
Meer informatie: Peter Adema, Natuur en Milieu Overijssel, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl, 06-30509320 of 038-4250960
Download: flyer

Natuurlijk Samen
Zorgspectrum Het Zand (ZHZ) en Natuur en Milieu Overijssel organiseren deze activiteit in het kader van het project Natuurlijk Samen. In Natuurlijk Samen gaan cliënten van ZHZ en bewoners uit Zwolle en Heino samen op pad in de natuur. Denk hierbij aan wandelingen, speuren naar waterdiertjes, de moestuin onderhouden, dieren verzorgen etc. Door de gezamenlijke activiteiten van cliënten en inwoners, wordt de zorginstelling meer onderdeel van de wijk en de lokale samenleving. Het genieten van de natuur en de nieuwe contacten zijn een welkome afleiding voor de cliënten van Het Zand. Natuurlijk Samen wordt gefinancierd door het programma Groen Verbindt van het Oranje Fonds.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF