Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nacht van de Nacht 2019 zeer geslaagd!

Nacht van de Nacht 2019 zeer geslaagd!

Op zaterdag 27 oktober vond voor de 14e keer de Nacht van de Nacht plaats. Mede dankzij de inzet van vele natuur- en milieuvrijwilligers was de Nacht van de Nacht in Overijssel met ongeveer 4.000 bezoekers één van de drukst bezochte ooit. Ook gemeenten en bedrijven deden mee. Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur en Milieu Federaties aandacht voor het belang van duisternis voor mens en dier.

In Overijssel was tijdens de Nacht van de Nacht van alles te doen voor jong en oud. Deze activiteiten lieten deelnemers genieten van het nachtleven en de sterrenhemel. Nachtelijke vaartochten in de Weerribben, dineren bij kaarslicht in Marle, een spectaculair nachtcircus in Zwolle, zwerven door het Dal van de Mosbeek, een magische lichtjeswandeling in Ootmarsum, fotografieworkshop in Markelo, op ontdekkingstocht in Oldenzaal of een huifkartocht in Dalfsen. In Hoonhorst hebben ze zelfs de wolf horen huilen! Zomaar een greep uit alle activiteiten.

Gemeenten Deventer, Oldenzaal en Kampen doofden de lichten
De gemeenten Deventer, Oldenzaal en Kampen doofden de lichten tijdens de Nacht van de Nacht. Gemeente Deventer doofde de verlichting van de Waag, Bergkerk en de Lebuinuskerk. Gemeente Oldenzaal doofde de lampen van het stadhuis en gemeente Kampen doofde de aanlichting van de Nieuwe Toren, verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis en molen D’Olde Zwarver. De beiaardier van De Nieuwe Toren speelde het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk.

Ook bedrijven deden mee
In Overijssel doofden bedrijven ook hun lichten, waaronder de kantoren van Nuon en Achmea, de Overijsselse masten van Interbest en CLAFIS Ingenieus. Interbest dooft na een oproep van de Natuur en Milieu Federaties de masten iedere nacht tussen 1 en 5 uur. Bedrijven verlichten vaak nog te veel en te lang. Met ledlampen en nieuwe technieken kunnen bedrijven veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Wilt u als bedrijf graag slim en effectief verlichten? Hier staan de aanbevelingen.

RTV Focus maakte een leuk filmpje van de Nacht van de Nacht in Doepark Nooterhof (Zwolle), georganiseerd door Milieuraad Zwolle, samen met IVN Zwolle, Thales Zwolle en diverse andere groene partners. Bekijk het filmpje hieronder!

 

 

 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF