Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Minder afval, meer hergebruik. Hoe pakken we dat aan?

Minder afval, meer hergebruik. Hoe pakken we dat aan?

Diftar, omgekeerd inzamelen, bronscheiding of na-scheiding, prijsprikkels of voorlichting? In Twente speelt veel op afvalgebied. Gemeenten denken na over hun afvalbeleid en er wordt flink gediscussieerd over een afvalloos Twente. Regio Twente en gemeenten hebben de ambitie dat in 2030 90% van het afval wordt hergebruikt en dat nog slechts 50 kilogram per persoon per jaar aan restafval wordt geproduceerd . Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Op dinsdag 26 mei, van 19.00-21.30 uur, organiseren wij de bijeenkomst Minder afval, meer hergebruik. Hoe pakken we dat aan? De bijeenkomst vindt plaats in Seats to meet, Hazemeijer Hengelo (zie hieronder de gegevens). We hebben twee bijzondere sprekers bereid gevonden naar Hengelo te komen: Robbert van Duin van Recycling netwerk en Dr.Ruth Mourik van Duneworks  Zij geven deze avond informatie over respectievelijk de technische kant van afvalpreventie en hoogwaardige recycling en over wat er nodig is voor gedragsverandering. Na de presentaties is er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en antwoorden te formuleren op de centrale vraag van deze avond: Minder afval, meer hergebruik. Hoe pakken we dat aan?

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor alle Twentse natuur en milieugroepen, wijk en bewonersgroepen. Omdat er ruimte is voor een beperkt aantal mensen, is opgave vooraf verplicht. Aanmelden voor woensdag 20 mei via dit digitale aanmeldformulier.

Locatielocatie
Seats to meet in Hazemeijer Hengelo, Tuindorpstraat 61, Hengelo (achter het station). Ingang bij de rode stip (zie hieronder).

Nadere informatie:
Livia Leysen, tel. (038) 4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.
Ruud Pleune, tel (038) 4250975 of mail:
pleune@natuurenmilieuoverijssel.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF