Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Honderd deelnemers gezocht voor een Meet & Eat in de Kas van KAAT te Zwolle!

Honderd deelnemers gezocht voor een Meet & Eat in de Kas van KAAT te Zwolle!

We hebben 100 aanmeldingen ontvangen. Ondertussen is ook de reservelijst vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Op maandagavond 11 maart organiseert Natuur en Milieu Overijssel tijdens de Nationale Week Zonder Vlees een Meet & Eat in de Kas van KAAT te Zwolle. Een Meet & Eat is een volledig verzorgde thema-avond bestaande uit een lezing, een vegetarisch diner en een interactieve discussie aan een van de thematafels. Dit alles volledig kosteloos. Het thema van deze Meet & Eat is ‘De keuze is reuze!’. Via deze Meet & Eat kun jij als consument het gesprek aangaan met ondernemers. Hierbij staat het keuzeproces en het keuzegedrag bij het kopen van voedsel centraal. Ben jij geïnteresseerd in het thema, houd je van lekker eten en van een discussie op niveau? Meld je dan nu aan via deze link. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor honderd deelnemers.

De avond begint met een lezing door Sigrid Wertheim-Heck, lector Voedsel en Gezond Leven bij Aeres Hogeschool Almere, over de psychologie van keuze. Aansluitend is een vegetarisch diner verzorgd door de koks van de Kas van KAAT. Tijdens de interactieve discussie gaan een aantal sprekers (zowel ondernemers als consumenten) hun innovatieve product of idee pitchen. Het thema ‘De keuze is reuze’ is hierbij leidend. Jij als deelnemer kan met de pitchers in gesprek gaan over het product of idee. Zou jij kiezen voor het product? Wat is jouw reden om wel of niet voor het product te kiezen? Ga je voor biologische producten, producten met een lage carbon foodprint of juist voor een beter dierenwelzijn? Jij kunt suggesties en tips geven, zorgt voor nieuwe inzichten en brengt de pitcher weer een stapje verder bij de realisatie of verbetering van het idee. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Eten uit de streek / lage carbon footprint
  • Biologisch
  • Dierenwelzijn
  • Nieuwe eiwitten
  • Eten uit de natuur
  • Transparantie / weet wat je eet
  • Extra gezond voedsel

Ga het gesprek aan met andere deelnemers
Tijdens het diner is er de mogelijkheid om met andere geïnteresseerden over het thema te spreken. Vermeld bij aanmelding een vraag, een stelling of iets wat jou bezighoudt rondom het thema. Op de avond zelf krijg je deze vanuit ons mee op een kaartje. Leg deze tijdens het eten op tafel en ga het gesprek aan met je tafelgenoten.

Programma Agro&Food
Deze Meet & Eat wordt georganiseerd vanuit het Agro&Food programma van de Provincie Overijssel. De Meet & Eat speelt in op de thema’s “Waardevolle Voedselketens” en “De Boer als Buur”. Met deze Meet & Eat stimuleren we de dialoog tussen consument en ondernemer.

Voor meer informatie of vragen over de Meet & Eat kun je contact opnemen met Anne-Floor Zuurbier.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF