Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Doe mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Doe mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Op dinsdag 10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Deze dag start elk jaar met het voorlezen van een leuk verhaal op duizenden basisscholen uit het hele land. We nodigen je graag uit om met je klas of school mee te doen aan de Voorleesactie. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Deelname is kosteloos!

Boek ‘De wereld van Voedsel’
Speciaal voor de negende editie van de Voorleesactie hebben de studenten van de Duurzame PABO een nieuw boek over het thema voedsel geschreven. De verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Voorleeshelden
Je kunt natuurlijk zelf voorlezen, maar Natuur en Milieu Overijssel koppelt je klas of school graag aan een speciale gast uit de gemeente. Bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur, agrariër, vrijwilliger, opa of oma. Zij lezen voor en gaan na afloop met de kinderen in gesprek over gezond en duurzaam voedsel. Zo leren kinderen alles over eten. Over groenten, fruit, vlees en zuivel. En over de herkomst en smaak van voedsel. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken.

Aanmelden
Wil je ook mee doen met je klas of school? Meld je dan aan via de landelijke website, http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/. Begin oktober ontvang je het voorleesboek op school. Vervolgens nemen wij contact met u op en zorgen we ervoor dat er op dinsdag 10 oktober een gastvoorlezer bij jullie op school komt. Aanvullend ontvangen jullie van ons een overzicht met het voedseleducatie aanbod uit jullie regio en leuke lessuggesties voor in de klas. Zo kan je indien gewenst meer aandacht aan het thema voedsel geven in de klas.

Fotowedstijd
Maak tijdens de voorleesactie een zo’n origineel mogelijke foto met de klas, de gastvoorlezer en iets wat aan het thema ‘gezond en duurzaam voedsel’ raakt. Stuur deze foto vóór vrijdag 13 oktober naar info@natuurenmilieuoverijssel.nl met vermelding van de school, de groep en de voorlezer. In de week van 16 oktober maken we de winnaar bekend. De winnende klas gaat uit eten in het restaurant van het Deltion College in Zwolle. Hier zullen studenten van de koksopleiding een lekkere en gezonde maaltijd bereiden en serveren.

Vragen?
Wij hopen dat u meedoet met de voorleesactie en de fotowedstrijd! Mocht u vragen hebben, laat het Rebecca Geeraert weten via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF