Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Kom jij ook naar de VPRO Tegenlicht Smeltend Zwitserleven in Zwolle?

Kom jij ook naar de VPRO Tegenlicht Smeltend Zwitserleven in Zwolle?

Duurzaamheid, dat doé je!

I.s.m. Natuur en Milieu Overijssel

VPRO Tegenlicht | 27 MAART | 20.30 UUR | ODEON | GRATIS TOEGANG

Op 27 maart staat de VPRO Tegenlicht aflevering Smeltend Zwitserleven centraal. We gaan dit wereldwijde probleem Zwolser maken. In hoeverre is verbeeldingskracht nodig om mensen mee te krijgen in een stap naar duurzaamheid? Energieneutraal willen de meesten van ons wel, maar waar begin je? En met wie? Om van denken naar doen te komen, moeten we ons aangesproken voelen. Een kartrekker, een interessant artikel of een toneelstuk: het kan jou net dat zetje in de rug geven om bewustere keuzes te maken. Wil je erachter komen, wat jouw zetje in de rug is? Kom dan naar de Meet Up van 27 maart om 20:30 uur in Odeon bovenfoyer.

Heeft de mens zijn rug tegen de natuur gekeerd en keert de natuur nu haar rug naar ons? Die vraag is de kern van onze Meet Up van 27 maart. We gaan spreken over de gevolgen van de klimaatcrisis. We zien het aan de gletsjers, aangezien ze zo snel smelten krijgen we te maken met het gevaar dat de bergen afbrokkelen. En hoe de wereld er binnen 50 jaar zal uitzien kunnen we volgens schrijver Amitav Ghosh letterlijk niet in woorden vatten.

Aan de hand van fragmenten gaan we in gesprek met het panel. Wil jij ‘iets’ doen in jouw omgeving om de smeltende kappen en opwarmende aarde te stoppen? Geen zin in een gesprek waarin met een vinger gewezen wordt en waarbij je met ‘geiten wollen sokken’ om de oren wordt geslagen? Praat dan mee tijdens deze Meet Up en kijk met gasten & publiek met een frisse blik vooruit. Deze Meet Up biedt handelingsperspectief: hoe zet een goed idee jou en jouw omgeving in beweging?

Te gast:

Evanne Nowak, ontwikkelt creatieve en educatieve programma’s, projecten en specialiseert zich in de psychologische en filosofische dimensies van klimaatverandering.

Annick de Witt, schrijver, change-maker en consultant in duurzame transformaties.

Wil jij meer weten over het plastic probleem? En wat het doet met ons milieu? Of geïnspireerd raken door Merijn Tinga? Kom naar de Meet Up en praat mee!

Café O2 Filmvertoning ‘From source to sea’ vindt plaats op dinsdag 20 maart in Schouwburg Odeon, Cafe Foye om 20:30 uur.

Club Cele
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl.
Aanmelden kan gratis via: http://bit.ly/2poDSlD

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF