Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
8 december de eerste Overijsselse Bijendag!

8 december de eerste Overijsselse Bijendag!

Op vrijdag 8 december organiseert de Bijenbeweging Overijssel de eerste Overijsselse Bijendag. Bedoeld voor mensen die ongerust zijn over de bijenpopulatie in Overijssel, meer willen weten over de bijen van Overijssel en wat de Bijenbeweging Overijssel aan ondersteuning kan betekenen? Helaas is de bijeenkomst volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Op de Overijsselse Bijendag vertelt John Smit, onderzoeker bij EIS Kenniscentrum Insecten, hoe het met de bijen van Overijssel gaat, welke soorten we vooral moeten beschermen en hoe. Ook kun je met experts in gesprek over bloemenlinten inzaaien, het maken van bijenhotels, hoe je bijvriendelijk gemeentelijk groenbeheer regelt, hoe je een  buurtinitiatief opzet en hoe je met een bedrijf een bijen initiatief kunt starten. Tijdens de Bijendag laten we ook zien welke bijen initiatieven er al zijn in Overijssel en informeren we je over de resultaten van onze enquête. En natuurlijk kom je er allemaal andere bijen-liefhebbers tegen. De Overijsselse Bijendag is dus ook een mooi moment om nieuwe mensen te leren kennen en elkaar te inspireren. En wie weet ontstaan er leuke nieuwe ideeën om samen te werken.

Bijenbeweging Overijssel De Overijsselse Bijendag wordt georganiseerd door de Bijenbeweging Overijssel. Dit is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV, ABTB en ANI. De Bijenbeweging Overijssel is aangesteld voor 3 jaar om bestaande bijen-initiatieven te ondersteunen, initiatieven met elkaar te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren om samen te werken aan een samenhangend bijenlandschap in Overijssel. In 2016 is een agenda voor de Bijenbeweging Overijssel opgesteld die eind 2016 is ondertekend door ruim 70 natuur- en milieuorganisaties, bedrijven, imkers, LTO Noord en overheden.

Meer weten?
Voor informatie, neem contact op met Livia Leysen, tel. (038)4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

 

 

Foto: Menno Reemer, EIS Kenniscentrum Insecten


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF