Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Super geslaagd Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Super geslaagd Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Vrijdag 10 november vond hét Kennisfestival Lokale Energie Overijssel plaats. Met zo’n 120 mensen werd het een van energie bruisende happening. De dag stond volledig in het teken van energietransitie en de rol van lokale energie initiatieven en gemeenten. Mensen uit de praktijk deelden hun kennis en ervaringen over lokale energieopwekking met zon, wind en warmte. Onderwerpen als draagvlak, samenwerking en financieringsmogelijkheden kwamen uitgebreid aan de orde. Een deel van de presentaties vind je hieronder.

Gastspreker was Ruud Koornstra, de eerste Energiecommissaris van Nederland. Hij hield een vurig betoog met als kernboodschap “Wacht niet af, de urgentie is groot en het moet lokaal gebeuren”. Tijdens het Kennisfestival heeft het Groene Oosten een uitzending gemaakt over lokale energie. De uitzending kun je via deze link je terugkijken.  

Presentaties van de dag
Hieronder vind je de presentaties als pdf.

De vier finalisten van de Energy Pitch 2017
De Energypitch maakte deel uit van het programma. De 4 finalisten gaven een pitch over hun plannen voor duurzame energie. Bekijk hieronder de filmpjes van alle vier. Winnaar van de Energy Pitch 2017 is Groen Gebogen uit Dalfsen met hun waterkracht project in de Vecht. 

In onderstaande filmpjes stellen de vier finalisten zich voor én kun je een kijkje nemen in hun plannen:

Het Kennisfestival is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Enpuls, de provincie Overijssel en N-TRA


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF