Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Super geslaagd Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Super geslaagd Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Donderdag 7 februari organiseerden wij samen met Enpuls en Nieuwe Energie Overijssel hét Kennisfestival Lokale Energie Overijssel. Met zo’n 150 mensen werd het een van energie bruisende happening. De dag stond volledig in het teken van energietransitie en de rol van lokale energie initiatieven en gemeenten. Mensen uit de praktijk deelden hun kennis en ervaringen over lokale energieopwekking met zon, wind en warmte. Onderwerpen als draagvlak, samenwerking en financieringsmogelijkheden kwamen uitgebreid aan de orde. Een deel van de presentaties vind je hieronder.

Speciale gast van de avond in Marjan Minnesma van Urgenda. Hieronder vind je de diverse presentaties van de dag. Tijdens het Kennisfestival werd ook de winnaar bekend gemaakt van de Energy Pitch 2019.

Presentaties van de dag als pdf

 

Presentatie Marjan Minnesma: Ophalen en opschieten.
Aardgasvrije wijken en de rol van lokale energieinitiatieven
Financiering van je project: de opties op een rij
Hoe krijg je ze mee?
Ontwikkelingen grootschalige duurzame energie
De RES en het klimaatakkoord 1
RES 2
Wij duurzaam Staphorst: samen voor de wind

Zonnepark Lutte Levert
Zonnevelden: hoe zorg je voor een goede ruimtelijke inpassing

100 lokale energieinitiatieven in Overijssel
Overijssel kent inmiddels meer dan 100 lokale duurzame energie initiatieven. De initiatieven bestaan veelal uit vrijwilligers die met veel enthousiasme op lokaal niveau projecten ontwikkelen die bijdragen aan de energietransitie. “Het starten van je project en daar de juiste mensen bij vinden die een groot netwerk hebben, is vaak een uitdaging. Zeker als het gaat om een innovatief project”, aldus Marlous Goeman van Natuur en Milieu Overijssel. “De Energy Pitch biedt juist aan deze initiatieven in de beginfase al het podium om nieuwe experts te bereiken die hen weer stappen verder te helpen. Als een netbeheerder, universiteit of een andere organisatie aanbiedt om mee te denken, geeft dat vaak een enorme steun in de rug.” Dit jaar organiseert Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de Provincie Overijssel en Enpuls de succesvolle Energy Pitch Overijssel alweer voor de zevende keer.

Het Kennisfestival is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Enpuls, de provincie Overijssel en N-TRA


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF