Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Ingezonden brief over verlichting Park de Wezenlanden in Zwolle

Ingezonden brief over verlichting Park de Wezenlanden in Zwolle

Deze week stond er een nieuwsbericht in de Stentor waarin VVD Zwolle wil dat er alsnog verlichting komt in Park de Wezenlanden. Natuur Platform Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel schreven een ingezonden brief waarin zij vertellen waarom zij dit geen goed idee vinden. Deze kun je hieronder lezen.

Ingezonden brief
Met verbazing lazen wij het bericht in de Stentor dat de VVD meer verlichting wil in Park de Wezenlanden. Dit naar aanleiding van een overval in het park, met als argument “veiligheid van inwoners is belangrijker dan het niet storen van een nachtvlinder”.

Meer verlichting in het park creëert schijnveiligheid. Als het park ‘s nachts verlicht wordt dan denken mensen dat het veilig is. Maar als er geen andere mensen in de buurt zijn, dan is dat niet het geval. Als het donker is heb je niks in het park te zoeken. Het is beter dat mensen dan het park mijden. Dat voorkomt veel problemen. We kunnen toch niet heel Zwolle in het licht zetten?

Openbare verlichting is een complex verhaal. Wij zijn een voorstander van ‘verlicht dat, wanneer dat nodig is’. Met slimme lichttechnieken kunnen we veel lichtvervuiling en energieverspilling tegen gaan.

Meer informatie:
Wil je meer lezen over verlichting, veiligheid en lichthinder? Bekijk dan onderstaande websites.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF