Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?

Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?

Ecologische voetafdruk Overijssel

Natuur en Milieu Overijssel daagt elke Overijsselaar uit zijn of haar ecologische voetafdruk te meten met de nieuwe online scan. Deze scan meet het effect van je leefstijl op de aarde en vergelijkt deze met de gemiddelde Nederlander. Aan het eind van de scan krijg je handige tips om je voetafdruk te verkleinen. Al ruim 100 Overijsselaars hebben de scan ingevuld. Doe jij ook mee?

Iedereen heeft ruimte nodig om te leven. Ruimte voor het verbouwen van voedsel, het verwarmen van je huis, het verwerken van afval of het reizen naar je werk. Elke persoon op aarde heeft ongeveer 1,8 hectare hiervoor beschikbaar. Dit is gelijk aan vier voetbalvelden. Maar de gemiddelde Nederlander gebruikt er wel twaalf! We vragen dus meer van de aarde, dan zij ons kan geven. Onze leefomgeving komt hierdoor steeds meer onder druk te staan.

Persoonlijke voetafdruk
De Overijsselse ecologische voetafdruk van Natuur en Milieu Overijssel geeft inzicht in de hoeveelheid land die jaarlijks nodig is voor jouw consumptie. De grootte van je voetafdruk hangt af van je levensstijl. Na de scan krijg je handige en leuke tips om jouw voetafdruk te verkleinen, zoals smakelijke recepten van seizoensproducten. Je kunt zelfs gelijk zien wat het opvolgen van de tips voor effect heeft op jouw persoonlijke score.

Je kunt de Overijsselse ecologische voetafdruk vinden op www.voetafdrukoverijssel.nl. De scan bevat een aantal thema’s en het invullen duurt een kwartier. Je kunt je aanmelden om twee keer per maand via de e-mail tips te ontvangen over het verkleinen van je voetafdruk.

Bekijk de leuke promofilm ‘Waar trek jij de lijn?’ http://www.youtube.com/watch?v=0wwGQRRxkaY

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF