Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Groene initiatieven uit Enschede ontvangen financiën voor hun activiteiten

Groene initiatieven uit Enschede ontvangen financiën voor hun activiteiten

IMG-20160630-WA0000
Er ontstaan steeds meer groene bewonersinitiatieven in steden, zoals buurttuinen en natuurspeelplekken. Groene Loper Enschede wil deze initiatieven met elkaar in contact brengen en hen stimuleren om  samen met inwoners de stad Enschede een stukje groener te maken. Daarom hebben acht initiatieven een bedrag van 1.000 euro gekregen voor de uitvoering van hun project. Met de activiteiten die zij organiseren, knappen zij buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis.  

Eén van de acht initiatieven is Landgoed Algoed. Zij kregen financiën voor een Vader&Zoon-weekend, waarbij vaders en zonen de moestuin opknappen en nieuwe bomen planten. Kinderboerderij Noord besteedt het geld aan de komst van een schapenweide, het planten van fruit- en notenbomen en het opknappen van houtwallen. Inspiratietuin Pollens van Lupine schaft van het budget een omheining aan, zodat dieren op afstand blijven. Buurtbewoners kunnen in deze tuin hun eigen groenten oogsten en mensen kunnen er terecht voor dagbesteding. Stichting Vierkwart biedt in het voormalige Ronsongebouw culturele activiteiten aan met aandacht voor duurzaamheid. Met het budget gaan zij de moestuinkas opknappen en nieuwe planten aanschaffen. De groenten verwerken zij in menu’s die worden geserveerd in het veganistische eetcafé Foodloops. Kindermoestuin Twekkelerveld bestaat nog maar drie maanden en heeft nog niet al het benodigde materiaal voorhanden. De cheque van 1.000 euro is daarom volgens de initiatiefnemers méér dan welkom. Een deel van het budget gebruiken zij voor het opstarten van een kinderkookcafé met producten uit de kindermoestuin. Ook de Kloostertuin in Glanerbrug kreeg financiën voor hun initiatief. Zij schaffen een honeyflow aan, waarmee honing kan worden getapt. Ecocentrum Emma gaat een speelbos voor kinderen realiseren. Tot slot wil de Bijenschool kinderen kennis laten maken met bijen. Met het bedrag dat zij ontvingen van Groene Loper Enschede, kunnen zee en bijenkast plaatsen bij school Maatman. Een imker gaat de leerlingen voorlichting geven over het leven van dit diertje.

Ook financiën voor jouw initiatief?
Ben jij ook betrokken bij een groen bewonersinitiatief in Enschede en kun je nog wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Je kunt tot 15 september 2016 een aanvraag indienen. Meer informatie hierover staat op de website van Groene Loper Enschede. Provincie Overijssel stelt het budget beschikbaar en Natuur en Milieu Overijssel coördineert de aanvragen en uitgiften van de budgetten.

Groene Loper Overijssel
Groene Loper Enschede is onderdeel van de provinciale Groene Loper Overijssel. De Groene Loper heeft als missie om bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen natuurlijke leefomgeving. De Groene Loper verbindt bestaande bewonersinitiatieven in het groen en maken deze zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis.

GLlogo-Enschede


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF