Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Groen Gebogen winnaar van de Energy Pitch Overijssel

Groen Gebogen winnaar van de Energy Pitch Overijssel

Groen Gebogen is de winnaar van de Energy Pitch Overijssel 2017. Tijdens het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel presenteerden vier Overijsselse energie initiatieven met veel enthousiasme hun plan aan een deskundige jury. De initiatieven zijn afkomstig uit Dalfsen, Enschede, Noord-Deurningen en Raalte. De winnaar gaat de voucher van € 10.000 besteden aan activiteiten en middelen om de samenwerking met de buurt goed van de grond te krijgen.

De plannen van Groen Gebogen, Holzik Stables, Duurzaam Noord-Deurningen en Energie(k) Westdorp werden door de vakjury beoordeeld op technische innovatie, financiële haalbaarheid en de mate waarin de projecten bijdragen aan de lokale economie en samenleving. De jury was gecharmeerd van alle vier de projecten, maar vond het plan van de winnaar het beste voldoen aan de criteria. Een charmant initiatief, dat goed contact heeft met de benodigde partijen én ook een innovatieve techniek gaat toepassen.

Overijssel kent inmiddels meer dan 90 lokale duurzame energie initiatieven. De initiatieven bestaan veelal uit vrijwilligers die met veel enthousiasme op lokaal niveau projecten ontwikkelen die bijdragen aan de energietransitie en de samenleving. “De Energy Pitch Overijssel biedt initiatiefnemers de mogelijkheid om hun plannen te professionaliseren. De afgelopen periode zijn de vier finalisten begeleid bij het ontwikkelen van hun business-cases en hoe ze de plannen goed kunnen overbrengen op de omgeving”, aldus Marlous Goeman van Natuur en Milieu Overijssel. Dit jaar organiseerde Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de Provincie Overijssel, IM@Overijsel en Enpuls de succesvolle Energy Pitch Overijssel voor de zesde keer.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF