Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Goedkoper, schoner en gezonder reizen met Low Car Diet

Goedkoper, schoner en gezonder reizen met Low Car Diet

LowCarDiet2016Een ervaring zegt meer dan duizend woorden en het maken van uitgebreide beleidsplannen. Dat is de essentie van het Low Car Diet; de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland.  Van 10 oktober t/m 9 november kun je als bedrijf, gemeente en provincie deelnemen aan de tweede editie van het Low Car Diet dit jaar. Een mooie uitdaging voor bestuurders en medewerkers om gedurende 30 dagen goedkoper, schoner en gezonder te reizen. Bijvoorbeeld door tijdens woonwerkverkeer en dienstreizen meer gebruik te maken van (highspeed) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische (deel)auto’s en thuiswerken.

Uit eerdere edities van Low Car Diet blijkt dat je daarmee als bedrijf gemiddeld 50% schoner en 30% goedkoper reist. Ook bleken deelnemers 40% meer beweging te hebben gehad. De besparing voor een bedrijf komt neer op 1.500 Euro en voor een medewerker op 70 Euro in 1 maand. En, hoe meer deelnemers per bedrijf meedoen, hoe groter de besparing.

Resultaten LowCarDiet

 

 

 

 

Meedoen?!
Wil je je direct aanmelden voor deelname aan LowCarDiet? Dat kan via deze website van LowCarDiet. Op deze website vind je ook verschillende vervoersopties en aanbieders van bijvoorbeeld (highspeed) e-bikes. Gebruikmaken van bedrijven in de buurt is natuurlijk nog beter; duurzamer en goed voor de plaatselijke economie. Voor deelname aan LowCarDiet betaal je 1500 euro. Daarvoor krijg je de beschikking over een eigen online dashbord om de resultaten van je eigen organisatie te volgen en iemand van Urgenda helpt je bij het werven en enthousiasmeren van de medewerkers van je organisatie.

Meer weten?
Wil je als Overijsselse gemeente of bedrijf meer informatie over deelname aan LowCarDiet, neem dan contact op met Livia Leysen, leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038-4250976. Wij geven graag een persoonlijke toelichting.

Natuur en Milieu Overijssel organiseert samen met Urgenda de LowCarDiet campagne in Overijssel. LowCarDiet s een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OVpartijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF