Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Genomineerden Groene Twinkeling 2016 bekend

Genomineerden Groene Twinkeling 2016 bekend

Wie is de groenste ondernemer van Overijssel? De genomineerden Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld, Overesch Ecologische Landbouw en Wehkamp maken kans op de Groene Twinkeling 2016. Op 14 januari maken wij tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst de winnaar bekend.

De Groene Twinkeling is dé prijs voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. De jury, bestaande uit de vier directeuren van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer, heeft uit alle inzendingen deze drie bedrijven genomineerd.

De genomineerden

  • Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst is een biologisch akkerbouwbedrijf dat zich richt op een combinatie van botanische waarden en landbouwproductie. Binnen de agrarische sector in Salland vervult het bedrijf een ambassadeursfunctie en slaat daarbij op een moderne manier een brug tussen bodem, gezondheid en de landbouw.
  • Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte zet op innovatieve wijze varkens in bij bosbeheer en draagt hiermee bij aan de ecologische kwaliteit van natuurterreinen. Daarnaast informeert Overesch het brede publiek over ecologie en landbouw met een bezoekerscentrum en belevingspad.
  • Wehkamp uit Zwolle investeert in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. Het bedrijf vervult door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven.

Een prijs voor biodiversiteit
De Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren wij Overijsselse organisaties zich extra in te zetten voor natuur, landschap en biodiversiteit. De winnaar van de Groene Twinkeling 2015 is Unipro uit Haaksbergen. Op 14 januari 2016 maken we bekend wie Unipro gaat opvolgen. Het winnende bedrijf mag daar de wisselbokaal, een kunstwerk van Guido Orsetti, met trots in ontvangst nemen.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF