Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Duistere activiteiten tijdens Nacht van de Nacht

Duistere activiteiten tijdens Nacht van de Nacht

 

Nacht van de Nacht 2014

Nachtwandelingen, sterren kijken of varen in het donker? Tijdens de Nacht van de Nacht op 25 oktober organiseren diverse organisaties in Overijssel activiteiten voor jong en oud om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Wil jij deze nacht ook een activiteit organiseren? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel.  

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor zie je bijna nooit meer een volle sterrenhemel, raken nachtdieren verward en raakt het slaapritme van mensen verstoord. Daarnaast kost al die verlichting ook veel energie. Om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en mensen te laten ervaren hoe mooi een duistere nacht is, organiseren diverse organisaties in Overijssel op 25 oktober voor de tiende keer de Nacht van de Nacht.

Vorig jaar waren er op meer dan 30 locaties in Overijssel activiteiten voor jong en oud. Ongeveer 3.500 mensen bezochten de activiteiten. Ook dit jaar zijn wij weer op zoek naar leuke activiteiten. Wil jij ook iets organiseren? Neem dan contact op met Loet van der Heijden, coördinator van de Nacht van de Nacht in Overijssel,  heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Voor inspiratie kunt u kijken op de landelijke website www.nachtvandenacht.nl

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF