Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Kom ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid voorleesactie!

Kom ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid voorleesactie!

Op 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag lezen bestuurders, vrijwilligers, opa’s en oma’s en medewerkers uit Overijssel voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs. Kom jij ook voorlezen bij een school bij jou in de buurt?

In Overijssel vieren we op 10 oktober de Voorleesactie groots. In alle gemeenten lezen bestuurders, medewerkers, vrijwilligers, studenten, opa’s, oma’s en ouders het speciaal geschreven verhaal voor: ‘Sem en Saar geven positieve energie’. In dit verhaal wordt duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid is een lastig begrip voor kinderen. Om dit leuk en begrijpelijk te maken, zijn de volwassen Sustainable Development Goals vertaald naar zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid wordt zo uitgelegd als “de wereld leuker, eerlijker en schoner maken”. Met de Voorleesactie stimuleren we het onderwijs om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.

Aanmelden
Doe jij ook mee aan de Voorleesactie bij een school bij jou in de buurt? Reserveer dan donderdagochtend 10 oktober in je agenda en meld je aan via deze link. Heb je je aangemeld als voorlezer, dan koppelen wij je aan een school in je buurt. We sturen je van tevoren het voorleesboek op en geven je handvatten voor een gesprek met de kinderen. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Het boek ‘Sem en Saar geven positieve energie’ bevat één verhaal en dit verhaal is geschikt voor zowel de onder-, midden- als bovenbouw.

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Voorleesactie? Neem dan contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Provincie Overijssel ondersteunt de Voorleesactie in Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF