Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Kom ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid voorleesactie!

Kom ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid voorleesactie!

Dinsdag 10 oktober 2017 is het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. In het hele land vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, waaronder voorleesacties op basisscholen. In Overijssel pakken we deze voorleesactie groots aan. Net als andere jaren nodigen we in alle gemeentes bestuurders, ambtenaren, vrijwilligers, agrariërs, studenten, opa’s, oma’s en ouders uit om op 10 oktober voor te lezen voor uit de speciaal hiervoor geschreven verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’.

Met deze voorleesactie stimuleren we het onderwijs meer aandacht te besteden aan het thema voedsel. Het is belangrijk dat kinderen meer leren over levensmiddelen, herkomst en smaak. We willen ze bewust maken van gezond, duurzaam en lekker eten en de keuzes die ze daarin kunnen maken. De verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. De school waar voorgelezen wordt ontvangt ook een voorleesboek met daarbij een overzicht van het voedseleducatie aanbod in de eigen gemeente.

Mee doen?!
Doet u ook mee aan de voorleesactie bij een school bij u in de buurt? Reserveer dan dinsdagochtend 10 oktober in uw agenda en meld u aan via het aanmeldformulier hieronder. Heeft u zich aangemeld als voorlezer, dan koppelen wij u aan een school in uw buurt. We sturen u van te voren het voorleesboek en geven u handvatten voor een gesprek met de kinderen. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

De voorleesactie in Overijssel wordt door Provincie Overijssel ondersteund. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners. Deze actie sluit bovendien aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en waarbij we een impuls geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF