Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
De hei op met een wandeling door Boetelerveld

De hei op met een wandeling door Boetelerveld

Boetelerveld

Op zondag 22 mei organiseert IVN Raalte de jaarlijkse voorjaarsexcursie voor jong en oud door het bijzondere natuurgebied Boetelerveld. De tocht begint om 10.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Een ervaren gids neemt deelnemers mee naar de mooiste plekjes in dit unieke heidegebied. 

Er is voor iedereen wat te zien en te beleven tijdens de voorjaarsexcursie. In het open natuurgebied van Boetelerveld zijn prachtige watervogels te spotten. Om ze nog beter te kunnen zien, neemt de gids van IVN Raalte deelnemers mee naar het observatiescherm bij het Grote Rietgat. Ook kunnen deelnemers met een grote telescoop over het veld turen en gaan zij op zoek naar alle kleuren die de natuur in Boetelerveld te bieden heeft. Tijdens de wandeling kunnen er zomaar Schotse Hooglanders op het pad lopen. Zij helpen met het beheer van de heide. Speciaal voor kinderen zijn er tijdens de excursie leuke puzzelopdrachten. Na afloop is er alle gelegenheid om gezellig na te praten met een hapje en een drankje. Wilt u ook deelnemen aan deze excursie? Zet de datum in uw agenda en neem  uw stevige wandelschoenen en verrekijker mee!

Het Boetelerveld
Het Boetelerveld is het enig overgebleven natte heidegebied in Salland.  Een uniek gebied voor Nederland, met veel bijzondere planten en dieren, zoals de gentianen, het melkviooltje en Brandrode runderen. Het is dan ook niet voor niets benoemd als Natura2000 gebied. Natura2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden om de achteruitgang van planten- en dierensoorten te keren. Landschap Overijssel is eigenaar en beheerder van het Boetelerveld.

Praktische gegevens
Datum: zondag 22 mei
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Beginpunt: parkeerplaats achter Schoonheetenseweg 19 (te herkennen aan de IVN-vlag)
Kosten:  gratis voor leden van Landschap Overijssel en IVN. Niet leden betalen €1,50 per kind en €3,00 per volwassene
Aanmelden: via ivnraalte@gmail.com vóór 20 mei


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF