Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
De groenste straat van Overijssel

De groenste straat van Overijssel


Heeft jouw straat verkoelende bomen tegen de zomerhitte zoals afgelopen maanden? Kleurige bloemenranden en geveltuintjes langs de huizen? Geen natte voeten bij een flinke regenbui? Of woon je vooral tussen beton en stoep en kan je straat wel wat Factor Groen gebruiken? Meld je dan met je straat voor 1 januari 2019 aan en maak kans op €20.000 euro om jullie straat te vergroenen!

Dit is alweer de vierde editie van de Groen-Groener-Groenst prijsvraag die de provincie Overijssel organiseert. Wordt jouw straat gekozen, dan begeleiden Overijsselse organisaties jouw buurtorganisatie of straatcommissie bij het maken van een plan. Dus knoop een gesprekje aan met je buren om samen te brainstormen over hoe jullie straat groener kan. Dat kan in drie categorieën: kindvriendelijker, meer biodiversiteit en beter beschermd tegen klimaatveranderingen als hitte, droogte en wateroverlast.

De wedstrijd
Uit elke gemeente in Overijssel loten we een straat. Deze straten werken hun ontwerp, met hulp van Overijsselse organisaties, verder uit. Een vakkundige jury beoordeelt jullie groene plannen en kiest de straten uit die meedingen naar een prijs in de grote finale. In elke van de drie bovengenoemde categorieën wint één straat. Die straat krijgt €20.000 om het ontwerp uit te voeren.

Aanmelden en meer info
Meld je straat aan op www.groenstestraatvanoverijssel.nl. Hier vind je ook meer informatie over de wedstrijd.

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF