Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Climate Campus lanceert haar actieplan

Climate Campus lanceert haar actieplan

Op vrijdagochtend 9 maart vond de feestelijke lancering plaats van het Climate Campus actieplan en stichtingsbestuur in Brainz (Zwolle). Directeur Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel zit in dit stichtingsbestuur als organisatie ‘van onderop’.

Bij de lancering van het actieplan lieten de Climate Campus partners zich inspireren door de jeugd, zij zijn de volwassenen die leven in de wereld van morgen. Studenten van de Wageningen University, Hogeschool Windesheim en ArteZ vertelden in korte pitches over klimaat en de oplossingen die zij zelf zien.

Na de pitches stelde het stichtingsbestuur zich voor en presenteerde zij het actieplan, gevolgd door een korte toelichting van een voorbeeldproject van de Climate Campus, Senshagen. Dat is een Citizens’ Science project, waarbij inwoners met sensoren de luchtkwaliteit en het microklimaat meten, onder leiding van het KNMI en RIVM. Een typisch voorbeeld van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, onderzoeksorganisaties, maatschappelijke instellingen en inwoners zelf. Matthijs Nijboer zit namens Natuur en Milieu Overijssel in het stichtingsbestuur.

Tot slot vond buiten de spetterende starthandeling plaats van het actieplan 2018-2019 en was het tijd voor napraat onder het genot van koffie en thee. Bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties die belangstelling hebben om zich ook als partner aan te sluiten bij de Climate Campus, zijn van harte welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar klimaat@zwolle.nl onder vermelding van uw belangstelling en de redenen daarvoor.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF