Boomdeeldagen: vraag tot 30 juli plantgoed aan met korting

juni 23, 2022

Boomdeeldagen: vraag tot 30 juli plantgoed aan met korting

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners van de veertien deelnemende gemeenten en regio’s bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs. Dit jaar doen Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser) en Olst-Wijhe, Raalte, Deventer mee. Tot 30 juli kun je het plantgoed aanvragen, de uitgiftemomenten (boomdeeldagen) zijn in het plantseizoen: in de winter dus.

Over deze actie
Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van het totaalbedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Deelnemers kunnen het plantmateriaal komende winter bij uitgiftelocaties ophalen.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deze gemeenten en regio’s delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente. De boomdeeldagen zijn op 19 november, 10 december 2022 en 14 januari 2023. De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Vraag jouw plantgoed aan via de website van Landschap Overijssel!

juni 23, 2022

1,1 miljoen bomen
De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie Iedereen een Boom en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden staan op www.iedereeneenboom.nl

Niet alle gemeenten hadden de mogelijkheid om aan deze actie mee te doen. Kijk voor andere regelingen en mogelijkheden op Iedereen een boom.

Meer weten?

Profiel Ilse Jansen

Ilse Jansen

Projectmedewerker Educatie & Communicatie