Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bloemen voor bijen op het schoolplein

Bloemen voor bijen op het schoolplein

Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Wierden, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich opgeven voor de Bloemen voor Bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel. Zij ontvangen biologisch bloemenzaad en een bijenhotel. Aanmelden kan tot 12 maart via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij!

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen een handje te helpen, kunnen basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Wierden, Steenwijkerland en Zwartewaterland meedoen met de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel.

Bijenactie voor basisscholen en BSO’s
Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende bloemen op jouw schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas mee te doen aan de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt een bijenhotel en een zak biologisch bloemenzaad die je samen met je leerlingen in het voorjaar kunt zaaien. En dan is het alleen nog maar wachten tot ze opkomen. Naast het bloemenzaad en het bijenhotel krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bijen.

Aanmelden
Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Wierden, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich tot maandag 12 maart opgeven voor deze actie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via bovenstaand e-mailadres of 038-4250960.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF