Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bijpraatsessie “Hoe overleeft onze natuur klimaatverandering?”

Bijpraatsessie “Hoe overleeft onze natuur klimaatverandering?”

Op dinsdagavond 5 maart organiseren we een nieuwe bijpraatsessie in het Burgerweeshuis te Deventer. De avond heeft als thema “Hoe overleeft onze natuur klimaatverandering”. Inmiddels hebben zich ruim 150 mensen aangemeld. Dat betekent dat er nog een kleine 50 plaatsen vrij zijn. Dus wil je er bij zijn, meld je dan direct aan via dit aanmeldformulier.  

Afgelopen zomer staat ons nog vers in gedachten. Het was warm en heel erg droog! De heide lag er dor en doods bij. Het hoogveen viel droog en dreigde af te sterven. Zeldzame vissen als de Beekprik en de Elrits crepeerden in de laatste restjes modder en takken vielen van de bomen. In enkele maanden tijd werd duidelijk hoe kwetsbaar de natuur is.

De gevolgen van klimaatverandering op de natuur
In deze tweede ‘Bijpraatsessie Klimaat’ bieden wij je, vanuit de eerste hand, een uniek inkijkje in de invloed van klimaatverandering op de natuur. Aansluitend bespreken we wat dit voor consequenties heeft, voor jouw – en onze – inzet voor een veerkrachtige, klimaatbestendige natuur in eigen buurt of regio. De inleiding wordt verzorgd door Ignace Schops, winnaar van de Goldman Environmental Prize, de groene Nobelprijs- voor natuurbehoud; tevens lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore en directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Deze Bijpraatsessie Klimaat organiseren wij samen met Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF