Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bewoners trots op nieuwe binnentuinen flats Rembrandtlaan

Bewoners trots op nieuwe binnentuinen flats Rembrandtlaan

Op 9 november vierden bewoners, gemeente en Natuur en Milieu Overijssel de opening van de twee nieuwe binnentuinen bij de flats aan de Rembrandtlaan. In 2016 zag je hier nog saaie, rommelige  groenstroken waar illegaal auto’s werden geparkeerd. De afgelopen jaren werd dit door de projectgroep Tuinen Rembrandtlaan omgetoverd in mooie tuinen met parkachtige uitstraling. 

Om wateroverlast te voorkomen ontwikkelt gemeente Enschede een nieuwe stadsbeek door de wijken Pathmos en Stadsveld. Daarnaast wordt ook gekeken naar mogelijkheden om de nabij gelegen gebieden te vergroenen. Bij de Rembrandtlaan is dat inmiddels met veel succes en tot ieders tevredenheid gelukt. Een mooie groene parel die bijdraagt aan ”droge voeten” in Enschede. Het water van de daken stroomt via de wadi’s naar de naastgelegen Stadsbeek.   

Van idee naar uitvoering
In het voorjaar van 2016 nodigden gemeente Enschede en Natuur en Milieu Overijssel bewoners uit mee te denken over de herinrichting van de groenstroken tussen hun flats. Volgens Cindy Guit, een van de bewoners, is het samen nadenken over de inrichting van je eigen omgeving heel inspirerend. De sleutel voor succes was om goed aan te sluiten bij de wensen van bewoners en ook oplossingen voor de problemen te zoeken. In een paar bijeenkomsten lagen er al snel allerlei goede ideeen op tafel, die werden gedeeld met alle bewoners. De provincie stelde geld van de provincie beschikbaar voor de uitvoering van de plannen. Bekijk hier het filmpje van de opening

 

Meer weten?
Het project in Enschede was onderdeel van ons project ”Groen van betekenis”. Weten wat onze tips zijn voor het samen met bewoners werken aan een groenere stad? In de krant “Samen maken we de stad groener” lees je de do’s en dont’s. 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF