7 maart: Groene Gezonde Bedrijventerreinen Estafette voor Overijsselse ondernemers

februari 7, 2023

7 maart: Groene Gezonde Bedrijventerreinen Estafette voor Overijsselse ondernemers

Slechts 1 procent van het grondoppervlak van bedrijventerreinen bestaat uit groen-blauwe structuren, oftewel bomen, vaste planten, gras, sloten en poelen! Dat kan toch anders? Maar hoe pak je dat aan als bedrijf? Tijdens de Groene Gezonde Bedrijventerreinen Estafette op dinsdag 7 maart in Deventer kunnen Overijsselse ondernemers zich laten inspireren en samen brainstormen over deze uitdaging. Hoofdspreker is voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade. 

Meld je hier aan

Tijd voor actie!

Groene, gezonde bedrijventerreinen geven antwoord op klimaatuitdagingen en bieden een aantrekkelijke omgeving voor werknemers en ondernemers. NL2025, waarin vertegenwoordigers van een groot aantal organisaties werken aan een betere toekomst van Nederland, wil dat meer bedrijventerreinen duurzaam worden ingericht en natuurinclusief en klimaatbestendig zijn. Dit vraagt om een grote verandering en om gerichte actie door bedrijven om meer groen-blauw te worden. Tijdens de Groene Gezonde Bedrijventerreinen Estafette in Deventer, die onder leiding staat van Steenbreek-ambassadeur Margot Ribberink, gaan de deelnemers op zoek naar de juiste integrale manier om bedrijventerreinen te herstructureren én te vergroenen.

Hoofdspreker: Floris Alkemade

Hoofdspreker is voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade; hij deelt zijn visie over hoe de grote opgaven van deze tijd het best aangepakt kunnen worden. Fundamentele veranderingen in denken en handelen zijn daarbij volgens Alkemade noodzakelijk. Zeker als het gaat om een (her)inrichting van bedrijventerreinen om groene, gezonde werklandschappen te creëren. Alkemade vertelt op welke wijze dit kan.

De Overijsselse ondernemer Arap-John Tigchelaar, directeur van inkooporganisatie Transferro, vertelt hoe hij met aandacht voor medewerkers en duurzaamheid heeft geïnvesteerd in een gezonde, groene werkomgeving.

Bekijk hier het volledige programma!

Workshops

Na deze sprekers zijn er zes workshops om zelf aan de slag te gaan met de uitdaging:

  1. Herstructureringsopgave als kans voor verduurzaming mét businesscase – Han Wiendels van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO)
  2. Samenwerken in een PPS voor vergroening van werklocaties – Mark van Mast
  3. Het belang van biodiversiteit en de verschillende rollen van stakeholders – Eddy Schabbink van IPC Groene ruimte
  4. Voldoende ruimte voor bedrijven en het versnellen van  verduurzaming – Kennisnetwerk Regionale Economie Overijssel
  5. Vergroenen van bedrijventerreinen: bedrijven als trekker. Speel samen met Transitiemakers en Thales een serious game op het High Tech Systems Park (HTSP) in Hengelo.
  6. Ontwerpen van Groen en Gezond

Praktische informatie

De bijeenkomst is in de Gasfabriek Deventer aan de Zutphenseweg 6B in Deventer en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Vergeet je niet aan te melden, en let op: bij een eventuele overboeking krijgen ondernemers uit Overijssel en Gelderland Noord voorrang.

Meld je hier aan!

De bijeenkomst is georganiseerd door Stichting Steenbreek, provincie Overijssel, De Natuur en Milieufederaties, NL2025, Kennisnetwerk Regionale Economie Overijssel, Natuur voor Elkaar, Samen Klimaatbestendig en SKBN.

 

Meer weten?