Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
40 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

40 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

40 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten op zaterdag 22 september hun straat groen tijdens Burendag. Samen stopten zij ruim 30.000 bloembollen in de grond. Naast bloembollen legden zij ook struiken, bankjes, planten, geveltuinen, een insectenhotel of fruitbomen aan. Wethouder Klaas Sloots kwam helpen bij de buurtinitiatieven in de Aa-landen.

In juli ondersteunde Groene Loper Zwolle 40 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om komende zaterdag tijdens burendag hun straat te vergroenen. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle een uitgebreid bloembollenpakket van 1.000 biologische bloemen aanschaffen. Deze bloembollen van blauwe druifjes, sieruien, boerenkrokussen en tulpen zijn goed voor bijen en vlinders. In totaal gingen de deelnemende initiatieven uit Zwolle op zaterdag 22 september ruim 30.000 bloembollen in de grond poten. Dit gebeurde voornamelijk op openbare locaties. Daarnaast legden zij ook struiken, bankjes, planten, geveltuinen, een insectenhotel of fruitbomen aan. Het vergroenen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Uiteraard waren er op bijna alle locaties leuke kinderactiviteiten, een straatbarbecue en veel koffie en taart.

Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vierden we Burendag op zaterdag 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Groene Loper Zwolle
De bloembollenactie en de ondersteuning bij de financiële aanvraag bij het Oranje Fonds is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Natuur en Milieu Overijssel zit in het kernteam van Groene Loper Zwolle. De Groene Loper wordt gesteund door de provincie Overijssel en gemeente Zwolle.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF