Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nacht van de Nachtegaal!

Nacht van de Nachtegaal!

Nachtegaal Parels van het LandschapOp dinsdagavond 6 mei organiseren Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en Stichting Natuur en Milieu de Nacht van de Nachtegaal. Tijdens deze fietsexcursie door het coulisselandschap van de Natura2000 gebieden Agelerbroek, Voltherbroek en Achter de Voort, gaan we op zoek naar de roep van de koekoek, de wielewaal en als klap op de vuurpijl de nachtegaal.

In de 19 voorgaande edities van de inmiddels traditionele Nacht van de Nachtegaal was de zangvogel slecht één keer niet te horen. “Domme pech” , aldus enkele leden van de Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum. Bij deze 20e editie gaan we weer voor de hoofdprijs. Want vooral de roep van de nachtegaal doet bij menig vogelliefhebber de oren spitsen.

Tijdens deze fietsexursie geven enkele leden van de Vogelwerkgroep en Stichting Natuur en Milieu veel informatie over van alles wat er te zien en te horen is in de Natura2000 gebieden Agelerbroek, Voltherbroek en Achter de Voort.

Praktische informatie:
Datum: dinsdagavond 6 mei
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Appellaantje, Ootmarsum
Organisatie: Vereniging Heemkunde Ootmarsum en Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum

Bekijk voor meer Parels van het landschap activiteiten bij u in de buurt het programmaoverzicht op de website van Natuur en Milieu Overijssel


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF