Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Opening Idylle Almelo Noord Oost en Groene Loper Almelo

Opening Idylle Almelo Noord Oost en Groene Loper Almelo

In 2012 is in de wijk Almelo Noord Oost begonnen met het begrazen door schapen van bouwkavels. In de loop der jaren is dit initiatief in goed overleg met de gemeente Almelo en buurtbewoners uitgegroeid tot een buurtproject met ook bijen- en vlinderlinten, akkers, scharrelvarkens en bloembollen.

Het succesvolle initiatief is niet onopgemerkt gebleven in den lande, waardoor in 2015 ook de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging zijn gaan participeren middels het landelijke Idylle-project. Sinds 2015 ondersteunen ook de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en IVN onder de noemer Groene Loper inmiddels circa 20 groene projecten in de gemeente Almelo. En de Stichting Natuurhus Almelo faciliteert al deze projecten.

Opening
Om de opening van de Idylle en de Groene Loper niet ongemerkt voorbij te laten gaan, willen wij u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Op vrijdagmiddag 19 juni 2015 bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom in de feesttent aan de Eschauzierlaan te Almelo. De officiƫle opening zal om 16.30 uur geschieden door Ir. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF