Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nieuwe vrijwilligers voor de club

Nieuwe vrijwilligers voor de club

Nieuwe, actieve vrijwilligers vinden is verschrikkelijk belangrijk, maar blijkt in de praktijk ook niet zo eenvoudig. Want, iedereen is druk en heeft een overvolle agenda! En dat geldt meestal ook voor de vrijwilligers die zich nu al inzetten voor jouw organisatie. Veel vrijwilligersgroepen staan dan ook te springen om extra mensen voor bestuursfuncties, om een informatiestand te bemannen, de website bij te houden, een werkgroep te coördineren, inventarisatiewerk te doen in het veld, de gemeente te adviseren, wilgen te knotten of een excursie te organiseren. Sommige groepen lukt het uitstekend om nieuwe mensen te vinden. De simpele basis van hun succes is veelal een praktisch en doeltreffend plan, met duidelijke doelen en taakverdeling en tijd.

Met de training “Nieuwe vrijwilligers voor de club” biedt Natuur en Milieu Overijssel een helpende hand. Met persoonlijk advies, praktische tips en succesvolle voorbeelden coachen we je bij het maken van een goed en praktisch plan. En ook tijdens de uitvoering bieden we een helpende hand. Waar mogelijk brengen we je ook in contact met andere vrijwilligersgroepen, om ervaringen en tips te delen. De nadruk ligt op praktische acties en niet op vergaderen, schrijven, papierwerk. Houd rekening met minimaal 4 tot maximaal 6 bijeenkomsten van 2 uur. We verwachten daarnaast dat je je serieus inspant en tijd vrij maakt voor het maken en uitvoeren van een plan van aanpak.

Belangstelling?
Is jullie organisatie op zoek naar ”extra wapperende handjes” en willen 2 personen daar tijd voor vrij maken? Dan is dit je kans om serieus werk te maken van het werven van nieuwe, actieve vrijwilligers. Stuur ons een mail (info@natuurenmilieuoverijssel.nl) met als onderwerp “Nieuwe vrijwilligers voor de club” en vermeld hierin: de naam van de organisatie, naam en mailadres en telefoonnummer van de 2 contactpersonen. Organisaties die zijn aangesloten bij Natuur en Milieu Overijssel kunnen gratis gebruik maken van het programma. Anderen betalen 125 euro.

Meer weten?
Heb je vragen, wil je meer informatie? Neem dan contact op met Livia Leysen, Tel.: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF