Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Samen met de buurt Auto Delen

Samen met de buurt Auto Delen

Tijdens de buurtbijeenkomsten die wij organiseren over de mogelijkheden van autodelen zijn de stoelen vaak niet aan te slepen. Steeds meer mensen hebben belangstelling voor autodelen. Door de hoge kosten wordt het steeds aantrekkelijker om de kosten met anderen te delen. Delen met je buren of anderen voldoet prima en de maandelijkse kosten breng je daarmee met ruim 200 euro terug. Zeker niet onbelangrijk in deze tijden van crisis. Op dit moment zijn er al 110 autodeel initiatieven in Overijssel. Je kunt aansluiten bij een landelijke organisatie als Greenwheels of MyWheels, maar je kunt ook zelf met buren een auto delen, zoals de deelnemers van Autodelen Zwolle.

Ook mooi meegenomen is de verminderde parkeerdruk. Elke deelauto betekent gemiddeld 6 auto’s minder in de straat. Ook betekent het een lagere belasting van het milieu, doordat we minder auto’s hoeven te produceren en mensen de auto veel selectiever (lees minder) gaan gebruiken.

Natuur en Milieu Overijssel helpt je op weg
Met het project Samen met de buurt auto delen zetten wij ons in om bewoners uit Overijssel te enthousiasmeren voor en te ondersteunen bij autodeel initiatieven. Dat doen we met onze partners Energie eenheid en lokale autodeelinitiatieven in onder andre Zwolle, Kampen en Enschede. Zo krijgt het initiatief Autodelen Zwolle nu hulp bij het verbeteren van hun website, waardoor meer initiatiefnemers uit Overijssel gebruik kunnen maken van hun kennis en ervaring.

In de media
De Overijsselse media nemen het onderwerp ook steeds serieuzer, zie hiervoor: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=166379 en http://www.destentor.nl/regio/zwolle/volop-animo-voor-autodelen-in-assendorp-1.3897308.

Belangstelling?
Neem contact op met Marlous Goeman, goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl  of (038) 425 09 66.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF