Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
IM@Overijssel

IM@Overijssel

Wil je samen met anderen in je buurt of dorp een lokaal energiebedrijf oprichten of een ander duurzaam initiatief starten? Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Wat er bij komt kijken en waar je rekening mee moet houden? Hoe anderen het doen? Bij het beantwoorden van deze vragen kan de hulp van een ervaringsdeskundige van grote waarde zijn. Deze zogenoemde initiatievenmakelaars denken graag mee vanuit hun praktijkervaring, ontsluiten beschikbare kennis en brengen een initiatief met de juiste mensen in contact.

In IM@Overijssel  zijn negen initiatievenmakelaars verenigd die al een duurzaam lokaal energiebedrijf hebben gericht. Zij willen met hun ervaring initiatiefnemers verder helpen. Beginnende initiatieven met plannen voor hun dorp of buurt kunnen een beroep doen op de inhoudelijke ondersteuning en expertise van deze makelaars.

Wat kan de initiatievenmakelaar voor u betekenen?
Initiatiefnemers kunnen contact opnemen met de provinciale coördinator van IM@Overijssel. Sinds 10 februari 2017 is dat Marlous goeman van Natuur en Milieu Overijssel. Zij zoekt een makelaar die past bij (de vragen van) het initiatief. De makelaar neemt contact op en onderzoekt samen met het initiatief de ondersteuningsbehoefte. Vervolgens kan het initiatief ondersteuning en advies krijgen. Hoe dit gebeurt – door de makelaardij of een derde partij – is afhankelijk van de behoefte.

Waarom een initiatievenmakelaardij?
Uit onderzoek blijkt dat lokale initiatieven geholpen zijn met een centraal aanspreekpunt dat toegang biedt tot kennis, knowhow en de juiste contacten. Om in deze behoefte te voorzien is IM@Overijssel ,dé makelaardij voor duurzame lokale energieinitiatieven, in het leven geroepen.

Meer weten of vragen?
Neem contact op met Marlous Goeman,  tel (038) 425 09 66 of per mail IM@Overijssel.nl

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF