Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Ideeënwerkplaats i-workspace Zwolle officieel van start

Ideeënwerkplaats i-workspace Zwolle officieel van start

Opening Zwolle 2014 (2)

Op 17 april startten Arcon, de Bibliotheek van Zwolle en Natuur en Milieu officieel i-workspace Zwolle. I-workspace heeft haar thuisbasis gevonden in de bibliotheek van Zwolle (centrum). Daarmee heeft de bibliotheek er een nieuwe functie bij. De bibliotheek is van oudsher een laagdrempelig kenniscentrum van boeken en digitale middelen. Met i-workspace in huis kunnen mensen hier nu ook terecht voor kennis, ervaringen, voorbeelden en het vinden van nieuwe netwerkpartners om een eigen idee, project of ambitie verder te brengen. De opening die druk bezocht werd door initiatiefnemers en organisaties uit zorg, welzijn, natuur & milieu en onderwijs, liet direct zien hoe inspirerend en goed dat werkt. Een tiental initiatiefnemers presenteerden hun ideeën en plannen en  gebruikten de speeddate om nieuwe mensen en organisaties te ontmoeten en ideeën en tips te krijgen. Ook een idee? Bel i-workspace adviseur Ruth Deddens (06-41648534) of Livia Leysen (038) 4250976, maak een afspraak en kom langs.

Aanwezig was ook wethouder Vedelaar van de gemeente Zwolle. Zij toonde zich onder de indruk van de vitaliteit, dynamiek en ideeën rijkdom van Zwolle.  Voor haar ligt de betekenis van ideeënwerkplaats i-workspace vooral in het feit dat het een laagdrempelige plek is waar mensen makkelijk binnenlopen voor hulp. Dit is, aldus Vedelaar, een belangrijke toegevoegde waarde op bijvoorbeeld de verschillende digitale netwerkplatformen die de stad inmiddels heeft.

Van bier tot talentenwerkplaats
Alhoewel i-workspace nog maar net van start is gegaan, hebben zich al zo’n twintigtal initiatieven gemeld. Tien daarvan durfden het aan hun idee tijdens de elevator pitch op 17 april te presenteren aan het aanwezige publiek. Uit de pitches werd duidelijk dat sommige initiatieven nog in de kinderschoenen staan en nog veel hulp kunnen gebruiken, anderen zijn al heel ver en zoeken vooral naar mogelijkheden om het initiatief groter te maken. Een voorbeeld van een prachtig, maar nog pril idee is dat van Wendy en Marijke. Zij bedachten de talentenhuiskamer voor senioren; een huiselijke ontmoetingsplek waar cursussen en lezingen worden gegeven voor en door senioren. Freek Kruis is inmiddels een heel eind op weg met zijn Witte klaver vier bierbrouwerij. Hij zoekt naar mogelijkheden om een geheel Nederlands en duurzaam product te maken en het bedrijf uit te breiden. Voor een overzicht van Zwolse initiatieven 17 april 2014 bekijk deze pdf. 

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van i-workspace zijn bibliotheek Zwolle, Arcon, Natuur en Milieu Overijssel, Saxion-college en Windesheim.  Samen bieden zij een fysieke, laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen voor een 1-op-1 gesprek met een adviseur i-workspace. Ook worden kleine werkgroepen en speciale netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Naast Zwolle zijn er inmiddels vier i-workspaces in Overijssel, nl. in Hardenberg, Enschede, Hengelo en Denekamp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF