Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Vele ‘wilde bloemen’ activiteiten in De Wieden

Vele ‘wilde bloemen’ activiteiten in De Wieden

Organisatie:Natuurmonumenten

Tijd:openingstijden

Datum:21 mei 2019

Locatie:Bezoekerscentrum De Wieden

Adres:Beulakerpad 1 Sint Jansklooster

Kosten:zie website

Meer informatie:www.natuurmonumenten.nl

Bezoek website

Dit voorjaar staan de hooilanden met wilde bloemen in De Wieden weer prachtig in bloei. Wilde Bloemen is dit jaar het landelijke thema van Natuurmonumenten. Het gaat achteruit met de Nederlandse wilde bloemen. En zonder wilde bloemen zijn er geen insecten, zonder insecten geen vogels. Voor Natuurmonumenten reden tot actie.
Daarom zijn er dit voorjaar vele wilde bloemen activiteiten bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Wilde bloemenvaartochten
In de maanden mei en juni neemt de boswachter je graag mee met de wilde bloemenvaartocht. Tijdens de vaartocht wilde bloemen gaat speciale aandacht uit naar wilde bloemen in De Wieden. Ga mee met de vaartocht om meer te horen over en te genieten van de wilde bloemen in De Wieden. De excursieboot vertrekt op 21, 25 en 30 mei en verschillende data in juni om 12.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en duurt 3 uur.

Wandeling en fietstocht Wilde bloemen
Onze natuurgidsen nemen je graag mee op zondag 19 mei voor een wandelexcursie langs het veenweidepad ten zuiden van Wanneperveen. Onderweg geven de gidsen uitleg over de wilde bloemen die je tegenkomt. De wandeling geeft ook een mooie indruk van het veenweidelandschap. De route start om 12.30 uur en duurt 3 uur.
Wil je de bloemrijke hooilanden bij Dwarsgracht op de fiets ontdekken? Ga dan met onze gidsen mee op zaterdag 25 mei. De fietstocht van ongeveer 25 km start bij Bezoekerscentrum De Wieden en duurt 3 uur. Je krijgt onderweg uitleg over het beheer en de verschillende wilde bloemen die bloeien.

Bloemetjesmarkt
Kom gezellig een kijkje nemen bij de bloemetjesmarkt op zondag 26 mei bij Bezoekerscentrum De Wieden. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur bij de kraampjes met bloemen, planten, honing en bloemenzaad. Er zijn ook speciale bloementjes vaartochten en kinderen kunnen meedoen met zaadbommetjes maken.

Voor meer informatie, prijzen en aanmelden voor alle activiteiten, kijk opopeningstijdeno www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden,
T (0527) 205660. Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF