Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Muzikale schapenscheerdersdag in de Veldschuur

Muzikale schapenscheerdersdag in de Veldschuur

Organisatie:Veldschuur

Tijd:10.30 tot ca. 13.30

Datum:16 juni 2018

Locatie:Informatiecentrum De Veldschuur

Adres:Wijkweg 2 Rouveen,nabij Hasselt

Meer informatie:informatiecentrum De Veldschuur

Bezoek website

Schapenscheerdersdag op 16 juni

Vandaag zullen de schapen van buurman Prins weer worden geschoren. De lente is in aantocht en de dikke wollen jassen kunnen weer uit.

Van ca. 10.30 tot ca. 13.30 zullen ze worden geschoren. Daaromheen worden diverse activiteiten gehouden, die zo veel mogelijk met schapen of wol te maken hebben. Zo zullen er nestkastjes kunnen worden gemaakt, springtouwen worden gedraaid, natuurlijke materialen worden geweven, staat er een wolkraam met enige kinderactiviteiten en kunnen er koekjes worden gemaakt, die in de veldoven worden gebakken.

Extra dit jaar is een optreden van jeugd- en opleidingsorkest ‘Irene’ uit Hasselt. In het opleidingsorkest worden jonge en wat oudere leden, die nog niet zo lang lid zijn van Irene, opgeleid voor het A-orkest. Vanaf 11.00 tot 12.00 uur zullen zij een optreden verzorgen en de schapen alvast voorbereiden op hun luchtige outfit. Ook de De Staphorster dames zijn weer van de partij en bakken hun overheerlijke pannenkoeken.

Natuurlijk is ook het hemelgewelf te bewonderen door de sterrenkijker van Wim Verdoold en kan men kijken naar het vlechten met wilgenteen of het zelf proberen.

Kortom veel te zien en te horen. Kom ook even een kijkje nemen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF