Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nieuwe exposities bij De Koppel

Nieuwe exposities bij De Koppel

Organisatie:De Koppel

Tijd:15.00 tot 16.30 uur

Datum:31 augustus 2019

Locatie:De Koppel

Adres:Vechtstraat 8 te Hardenberg

Meer informatie:www.dekoppel.com

Bezoek website

Met ingang van 2019 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor ‘Goed bezig?!’. Tot en met eind augustus is de expositie ‘De Zwerfafval Experience’te zien.

Het thema ‘Goed bezig?!’gaat erover hoe bewust men bezig is met resp. water, zwerfafval en energie. De 2e expositie gaat over zwerfafval en heet ‘De Zwerfafval Experience’. Deze experience gaat op een leuke, zeer interactieve manier diep in op en in het verlengde daarvan: afvalscheiding & recycling. Een tentoonstelling over een serieus onderwerp maar toch vooral met veel plezier gebracht en met een sterke achterliggende gedachte: ‘Het ging niet zo goed, het gaat nu beter, het kan nóg beter!’.

Er komen tal van onderwerpen aan de orde, zoals afval opruimen, afval voorkomen, scheiden en recycling. Zwerfafval opruimen is niet stom, maar stoer!’. Zo is er op een enorm magnetische bord een stadstafereel te zien met allerlei soorten afval. Herkennen de kinderen het goede en het slechte gedrag van de bewoners? Met rode en groene magneten kunnen zij dat aangeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF