Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Dag Maan, hallo Zon! ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug

Dag Maan, hallo Zon! ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug

Organisatie:Staatsbosbeheer

Tijd:04.45

Datum:15 augustus 2019

Locatie:Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Nijverdal

Adres:Grotestraat 281 Nijverdal

Kosten:€12,50  kinderen tot en met 12 jaar €7,50 

Meer informatie:0548-612711 of buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

Bezoek website

Dag Maan, hallo Zon! Stap vroeg uit je bed voor deze ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. De boswachter neemt je mee door de bossen naar de heidevelden, waar je bij helder weer de volle Maan ziet ondergaan terwijl de Zon opkomt. Een prachtig moment van de dag: de mystieke sfeer van dat moment waarop de dag het duister verdrijft, de geluiden van het ontwaken van de natuur.
 
Op donderdag 15 augustus, organiseren de Sterrenwacht Hellendoorn en het Buitencentrum van Staatbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal een gezamenlijke activiteit. Bij helder weer zeggen we de volle Maan gedag en verwelkomen we de Zon. Een natuurverschijnsel dat niet dagelijks te zien is.
 
Bij helder weer bekijkt u de Zon door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn dan bekijkt de Maan, Zon en de andere hemellichamen in het planetarium. Want daar is nooit een wolkje aan de lucht!
 
Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten komt ook de natuur aan bod. Wat is het mooi om het langzaam licht te zien worden en mee te maken hoe de natuur ontwaakt.
 
Trek kleding aangepast aan de weersomstandigheden en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50  kinderen tot en met 12 jaar €7,50  De ochtend begint om 4.45 uur en rond 7.45 uur is het programma afgelopen. Maak je ochtend compleet door een heerlijk ontbijt bij te boeken via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF