Poëzie-vaartocht door De Weerribben

Poëzie-vaartocht door De Weerribben

27 juli 2023
19.00

  • Organisatie: Staatsbosbeheer
  • Inschrijven bij: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/poezievaartocht-door-de-weerribben
  • Kosten: €27,50 inclusief een kopje koffie of thee.

Op donderdagavond 27 juli organiseert Staatsbosbeheer een bloemlezing dwars door de natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Met riet, rust en ruimte biedt De Weerribben een prachtig decor voor een poëzie vaartocht. Tijdens de vaartocht worden er prachtige gedichten voorgedragen over de natuur. De dichter J.C. Bloem, die jaren in Kalenberg heeft gewoond, werd geïnspireerd door De Weerribben. Daarnaast zijn er meer gedichten geschreven over de natuur, denk aan de gedichten van Rutger Kopland, Ivo de Wijs, Lévi Weemoedt, Ida Gerhardt en vele anderen. Wie zelf tijdens deze bijzondere vaarexcursie op deze poëzieboot een gedicht over de natuur voordraagt, maakt kans om zijn kaartje terug te winnen. Laat je inspireren tijdens deze 2 uur lang durende vaartocht en ontdek de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

De boot vertrekt om 19:00 uur vanaf recreatiebedrijf Pieter Jongschaap te Kalenberg. Duur van de rondvaart is 2 uur. Kosten zijn €27,50 inclusief een kopje koffie of thee.

Adres: Kalenbergerpad 4, 87377 HL te Kalenberg. U kunt zich aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/poezievaartochtweerribben of rechtstreeks bij de balie van het Buitencentrum in Ossenzijl, Telefoonnummer 088-2843470

Terug naar agenda

Poëzie-vaartocht door De Weerribben

Kalenbergerpad 4, Kalenberg, Netherlands