Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’

‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’

Organisatie:de Koppel

Tijd:14.00 tot 16.00

Datum:12 december 2018

Locatie:de Koppel te Hardenberg

Adres:vechtstraat 8 Hardenberg

Bezoek website

Op woensdagmiddag 12 decembervan 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheerin samenwerking met De Koppeleen frisse buitenmiddag voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Deze middag ga je met de boswachter diep de Koppeltuinenin. Daar staan namelijk veel kleine boompjes. En die moeten verwijderd worden. Want het mag geen bos worden in de Koppeltuinen, zodat er ruimte blijft voor allerlei plantjes en grassen. Van de afgesneden boompjes wordt een hoop of haag gemaakt, waarin kleine dieren de winter kunnen doorbrengen of zich kunnen verstoppen. Denk daarbij aan insecten, egels of kleine vogeltjes. Je krijgt aan het eind een stempel op jouw eigen stempelkaart.

Tip: draag laarzen of stevige wandelschoenen met lekkere warme sokken.

Koppelrangers!
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 12 december naar De Koppel. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter aanwezig in de Koppeltuinen.

Bel voor informatie tel. 0523-273388.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF