Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Beleef en bewonder Arboretum Poort Bulten ‘zwoele zomeravond’

Beleef en bewonder Arboretum Poort Bulten ‘zwoele zomeravond’

Organisatie:Natuurmonumenten

Tijd:20.00

Datum:23 juni 2018

Locatie:Arboretum Poort Bulten, Infocentrum Natuurmonumenten

Adres:Lossersestraat 68 De Lutte

Kosten:zie boven

Bezoek website

Natuurmonumenten Twente organiseert een ‘zwoele zomeravond’ op zaterdag 23 juni 2018. Locatie: Arboretum Poort Bulten in De Lutte.

De sfeer

‘Genieten’ is deze avond het thema. Genieten van het bijzondere park (als het mee zit is het dan een groot bloemenveld!) Maar natuurlijk ook genieten van hapjes, drankjes, prettig gezelschap en verschillende acts. Dit kan een koortje zijn, een klein ensemble, een bandje of zangeres. Het programma is afwisselend en je wandelt zelf van het ene naar het andere optreden, of je blijft lekker zitten waar je zit.

“Door het park verspreid zullen op 6 locaties optredens verzorgd worden, grotendeels akoestisch” vertelt Ellen van den Berg. “We willen natuurlijk de natuur niet verstoren en bovendien kunnen we geen stroomkabels door het hele park aanleggen”. Simone Damhof: “Er zijn veel verschillende artiesten geboekt, net afgestudeerd van het ROC met hartstikke leuk repertoire, maar ook Bob Dylan covers, singer-songwriters en evergreens. De hele line up staat op de website van Natuurmonumenten”.

Voor iedereen die het park nog niet kent is er nu de mogelijkheid om het park te leren kennen op een heel andere wijze. Het park is een ideaal decor voor een ‘natuurvriendelijk’ kleinschalig festival.“We hopen natuurlijk dat deze avond aanleiding is voor veel mensen om op een ander tijdstip weer eens terug te komen. Iedereen die Arboretum Poort Bulten kent, ziet zichzelf vast al zitten in het gras, luisterend naar muziek, nippend aan een drankje” vertelt Ellen.

Verspreid door het park richt Schenkerij Poortbulten locaties in waar gasten terecht kunnen voor een glas wijn, bier of wat heerlijke hapjes. Bij de entree zijn mandjes en picknickkleden verkrijgbaar. “We hebben veel mandjes en kleden ingekocht, maar op is op” aldus Simone Damhof.

Bijzonder bomenpark als decor

Arboretum Poort Bulten is een bijzonder park. 1000 soorten bomen en heesters, verdeelt over 2500 exemplaren. Meer dan honderd jaar geleden kreeg tuinarchitect Springer de opdracht om een ‘bomencollectie’ aan te leggen voor textielfabrikant Gelderman, we kunnen hier nog steeds van genieten. Slingerende paadjes, doorkijkjes en graslanden die op dit moment vol veldbloemen staan. Later werd ook een poelenlandschap aangelegd.

Natuurmonumenten kreeg enkele jaren geleden het park in bezit.

  • Datum: 23 juni 2018
  • De avond start om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.
  • Aan de kassa betaal je 10 euro per persoon
  • Vooraf aanmelden via de website is voordeliger: 5,00 euro voor leden Natuurmonumenten en 7,50 euro voor niet-leden

Meer informatie en aanmelden: https://bit.ly/2sj02rE

Organisatie:    Ellen van den Berg tel. 06-2012 2895 en Simone Damhof tel. 06 –1260 7492

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF