Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Workshop samen met de boswachter vogels herkennen in natuurgebied De Wieden

Workshop samen met de boswachter vogels herkennen in natuurgebied De Wieden

Organisatie:natuurmonumenten

Datum:18 april 2019

Locatie:bezoekerscentrum de Wieden

Adres:Beulakerpad 1 Sint Jansklooster

Kosten:€ 14,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 19,50 voor niet-leden

Bezoek website

Heb je altijd al vogels willen herkennen in de natuur? Doe dan mee met deze workshop samen met de boswachter vogels herkennen in natuurgebied De Wieden. Natuurmonumenten organiseert in totaal vier workshops op verschillende locaties in natuurgebied De Wieden in april en mei. Je kan je opgeven voor één workshops, voor meerdere of voor alle vier workshops.

Vogelspots in De Wieden 

De eerste workshop op 18 april is bij vogelkijkhut De Auken ten noorden van Giethoorn. Hier vind je de koloniebroeders. Denk hierbij aan de lepelaar, purperreiger en grote zilverreiger. De tweede workshop op 9 mei vindt plaats bij het Kierschewijdepad ten zuiden van Wanneperveen. Tijdens deze workshop ga je op zoek naar de wielewaal en de boomvalk. De derde workshop op 23 mei is bij het uitkijkpunt op het vlonder- en laarzenpad bij Bezoekercentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Hier vind je door het open water meer de eendachtige vogels, maar ook de zwarte stern en de visdief. De laatste en vierde workshop op 13 juni is bij de Beulakerpolder waar oud en nieuw moeras samenkomen. Hier ga je specifiek op zoek naar de rallen. Ook zal je het typische geluid van de roerdomp horen.

Praktische informatie

Let op: de vier workshops vinden plaats op verschillende data én locaties. Deelname per workshop kost € 14,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 19,50 voor niet-leden. Als je mee doet met alle workshops, krijg je een vaarbon van € 10,- cadeau. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Zorg voor warme kleding en waterdichte schoenen en neem zeker je verrekijker en camera mee. De workshops gaan door bij een minimaal aantal van zes deelnemers per workshop.

Meer activiteiten?

Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster is van april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF