Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Natuur Beleefdag bij “Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”

Natuur Beleefdag bij “Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”

Organisatie:Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.

Tijd:13.00 uur

Datum:10 juni 2019

Locatie:Locatie Zwarte Dennen  

Adres:Marktplein Staphorst

Meer informatie:06-48049668

Dankzij onze deelname aan de Rabobank Coöperatieweken, en de vele stemmen die de leden op ons project uitbrachten, kunnen we op 2ePinksterdag weer een Natuur Beleefdag organiseren. U kunt deze activiteit sportief beleven door vanaf 13.00 uur op het marktplein in Staphorst, te starten aan de jaarlijkse Fietstocht van de fietscommissie. Deze fietstocht brengt u vanzelf naar de Zwarte Dennen waar volop activiteiten voor u worden gepresenteerd. Uiteraard kunt u ook op andere wijze naar de Zwarte Dennen komen waar u vanaf 13.00 uur van een boordevol programma kunt genieten.

Tijdens deze Natuur Beleefdag laat de Natuurbeschermingsvereniging alle onderdelen van de vereniging zien en zijn er ook een aantal andere natuurorganisaties die de bezoekers kennis laten maken met de Natuur Beleving in hele brede zin.

Dit kan op zowel passieve, actieve als sportieve manieren zijn.

De jeugd kan genieten van een ritje in de ponykar, zelf aan de slag om nestkastjes te timmeren, te knutselen of broodjes te bakken. Er kunnen uilenballen en waterbeestjes bestudeerd worden. Er is een vlinderexcursie en een tent waar films worden vertoond van de vele Natuurreizen die zijn gemaakt. Ook wordt informatie gegeven om met behulp van diverse zoekkaarten zelf de natuur in te gaan en te Beleven, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij de zaterdagochtend wandelingen.

Of de Zwarte Mezenroute van de vereniging te lopen.

Uiteraard is er ook volop aandacht voor de uitbreiding van de Biodiversiteit door middel van het maken van zaadbommen die in de gemeente verspreid kunnen worden.

Onze gastheer deze dag is Staatsbosbeheer, de eigenaar van de boswachterij Staphorst, de plek waar zoveel moois te Beleven valt. Reestdal Outdoor is aanwezig met een outdoor Parcour om sportief de Natuur te Beleven. Het Wereld Natuur Fonds laat de zintuigen prikkelen met een “Blote Voeten Pad” en test de dierenkennis middels een Levend Dieren Spel. De Natuurwerkgroep de Reest laat zien hoe de Natuur zich op mooie wijze laat vastleggen. De Natuurvereniging Zuidwolde is aanwezig met een Vlinderspel, wat natuurlijk weer mooi aansluit op de vlinder excursie. Imkerij ’t Korfje heeft informatie en producten van de Bij en andere insecten, de basis van ons bestaan. Kortom; een dag om niet te missen !

Natuur Beleefdag                                                      Fietstocht 34 km

Maandag 10 juni                                                       Maandag 10 juni

Aanvang 13.00 uur                                                   Aanvang 13.00 uur

Locatie Zwarte Dennen                                           Marktplein

Boswachterij Staphorst                                            Centrum Staphorst

Toegang gratis                                                           Deelname gratis (vrije gift mogelijk)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF