Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug

Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug

Organisatie:Staatsbosbeheer

Tijd:Van: 20.30

Datum:20 juli 2019

Locatie:Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Adres:Grotestraat 281 Nijverdal

Kosten:Prijs: € 5,-- volwassen en €3,50 voor kinderen t/m 12 jaar

Meer informatie:0548-612 711

Op de Sallandse Heuvelrug wonen allerlei dieren, groot en klein. Eén van de mooiste dieren is misschien wel het ree. Een ontmoeting met zo’n mooi dier blijft bijzonder. Datum: zaterdag 20 juli en vrijdag 2 augustus

Zaterdag 6, 13 en 20 juli en vrijdag 2 augustus kunt u mee op zoek naar sporen van reeën. De wandeling start bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. Overdag zal je weinig reeën tegenkomen want deze prachtige dieren komen pas in de schemering te voorschijn. Aan het begin van de avond gaan we op pad en wie weet komen we in de schemer deze mooie bosbewoners tegen of horen we een ree. Want wist u dat een ree kan blaffen?

De sporen van dieren zien we in ieder geval. Reeën zijn echte knabbelaars. Sommige boompjes en struiken hebben sporen van reeënvraat. Als een ree gaat slapen krabt het de slaapplek schoon.

Een ander spoor is een veegboompje. Wanneer een reebok zijn nieuwe gewei heeft moet dit ‘schoon geveegd’ worden en ook om zijn territorium af te bakenen met zijn geur veegt een ree met zijn hoofd langs boompjes. De sporen van het vegen zijn nog lange tijd zichtbaar.

En natuurlijk de pootafdrukken op het zand zijn bewijzen dat er echt reeën rond lopen op de Sallandse Heuvelrug. Geschikt vanaf 10 jaar. Duur: ongeveer 2 uur

Praktisch:

E: Buitencentrum: Sallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF