Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Sallandse Heuvelrug Lichtjeswandeling

Sallandse Heuvelrug Lichtjeswandeling

Organisatie:Staatsbosbeheer

Tijd:16.30-19.30 uur

Datum:16 december 2018

Locatie:Grotestraat 281 in Nijverdal

Adres:Grotestraat 281 Nijverdal

Kosten:zie boven

Meer informatie:0548-612711

Bezoek website

Geniet van een sprookjesachtige tocht door donkere bossen, maak een sfeervolle lichtjeswandeling door het bos van de Sallandse Heuvelrug.

Lang geleden, toen Salland nog woest was, leefde er een jongen die Waldeman heette. Waldeman leefde in het bos. Hij kende de taal van de dieren, de bomen en de planten.
En alsof dat niet genoeg was, was hij er ook nog eens van overtuigd dat hij alles kon. ‘Ik ben Waldeman-kan!’, riep hij dan. En wanneer er iemand het tegendeel beweerde riep hij opnieuw: ‘Ik ben Waldeman. Waldeman-kán.’ Toen hij zestien jaar was, hoorde Waldeman op zekere dag dat de dochter van graaf Ragnar van Salland was ontvoerd. Samen met de dieren uit het bos van de Sallandse Heuvelrug probeert Waldeman Lucia het Wendekind te bevrijden. Welke avonturen beleven zij allemaal? kunnen zij samen het licht terug brengen in het bos?

Muts op, handschoenen aan en genieten van een sfeervolle avondwandeling door de donkere en heerlijk geurende bossen. Kinderen kunnen zelf een lampion maken en hiermee de wandeling voortzetten. Een mooi moment om helemaal in de kerstsfeer te komen voor jong en oud.

Knutsel je eigen lampion

https://winkel.staatsbosbeheer.nl/catalog/product/view/id/1135/s/knutselen-op-de-sallandse-heuvelrug-lampion-maken/

Kinderen mogen bij het buitencentrum deze dag een lampion knutselen die zij eventueel tijdens de lichtjeswandeling mee kunnen nemen. Kosten € 3.00 p.p. inclusief een elektronisch lampje. Trek je handschoenen aan, zet je muts op en ga samen genieten van deze sfeervolle wandeling met z’n allen in ons prachtige bos van de Sallandse Heuvelrug.

Praktische info: Neem je eigen lichtje/lampje mee, Let op: absoluut geen fakkels of open vuur.

Tijd van de lichtjeswandeling:

16.30 uur tot 17.30 uur                                                                                                                                                                                                                             17.30 uur tot 18.30 uur                                                                                                                                                    18.30 uur tot 19.30 uur

Tijd van een lampion knutselen: 13.00 uur tot 16.00 uur, leeftijd vanaf 4 jaar tot 12 jaar.

Locatie:                      Buitencentrum Sallandse Heuvelrug                                                                                                 Grotestraat 281 7441 GS Nijverdal                                                                                                                                                                   Datum:                       Zaterdag en zondag 15 en 16 december 2018                                                                        Aanvangstijd:     16.30 uur                                                                                                                                                                              Eindtijd:                      19.30 uur                                                                                                                                                        Tarief: Volwassenen € 4.50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar € 3.00 p.p. Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee.                              De route is niet geschikt voor mindervaliden                                                                                                                                              E-mail:                               buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF