Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Ontdek de bijen op de Sprengenberg

Ontdek de bijen op de Sprengenberg

Organisatie:Natuurmonumenten

Tijd:14.00 tot 16.00 uur

Datum:18 augustus 2019

Locatie:Parkeerplaats Sprengenberg

Adres:Oude Deventerweg Hellendoorn

Bezoek website

Dat bijen zoemen en dol zijn op de nectar van bloemen wist je waarschijnlijk al wel, maar hoe maakt een bij eigenlijk honing? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor de natuur en wat betekent het voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn? Al deze antwoorden kan onze imker je op zondag 18 augustus geven. Kom van 14.00 tot 16.00 uur naar de bijenstal op De Sprengenberg en stel al je vragen aan onze imker.

Honing snoepen

Bij bijen hoort natuurlijk honing. Maar wist je ook dat de smaak van de bloemen, te proeven is in de honing? Als een bij heel veel nectar van de lindes heeft gesnoept, krijg je lindehoning. En heeft hij veel van de heide geproefd, dan krijg je heidehoning. Op eerste paasdag kun je het verschil bij ons komen proeven. En als je het lekker vindt, kun je natuurlijk een potje honing mee naar huis nemen!

Zaadbommetjes maken

Het gaat in Nederland niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws, want wilde bloemen zijn heel belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder geen insecten geen vogels. Om heel Nederland weer in bloei te zetten kunnen kinderen deze middag, voor een klein bedrag, bij ons een zaadbommetje komen maken. Neem deze na afloop mee naar huis en zoek een mooi plekje in de tuin voor het bommetje. Het kan even duren, maar uiteindelijk krijg je een mooi stukje “wilde natuur” in je tuin.

Wandelen

Wil je voor of na je bezoek aan onze bijenstal ook nog even de benen strekken? Wandel dan één van onze mooie routes over De Sprengenberg. Kijk hier voor meer informatie.

Handig om te weten

  • Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon tussen 14.00 en 16.00 uur naar de bijenstal tegenover de parkeerplaats van de Sprengenberg.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
  • LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF