Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden

Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden

19 augustus 2020
14.00 & 14.45 - duurt twee uur

  • Organisatie: Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel, Natuurmonumenten De Wieden, Museum Schoonewelle te Zwartsluis en Nationaal Park Weerribben-Wieden.
  • Inschrijven bij: http://www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-dewieden
  • Meer informatie: jncdewieden@natuurmonumenten.nl
Samen met andere kinderen de natuur ontdekken en daar leuke dingen doen. Dat is waar JeugdNatuurClub De Wieden voor staat. Bezoekerscentrum De Wieden, Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel en Museum Schoonewelle uit Zwartsluis maken dat mogelijk. Kinderen vanaf groep 5, die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel, kunnen zich aansluiten. 
 
Een tipje van de sluier opgelicht
In september start het nieuwe seizoen van JeugdNatuurClub De Wieden. Eén woensdag per maand is er voor de leden een clubmiddag, die start om 14 uur en 2 uur duurt. Bij voldoende belangstelling wordt er een tweede groep gestart die om 14.45 uur begint voor kinderen die later uit school komen. De september activiteit staat in het teken van kennismaking met elkaar. In oktober worden de clubleden met de boot in een eendenkooi afgezet. In november staat de egel centraal. In 2021 komt de schedelspecialist langs, ontdekken we hoe dieren en planten de winter overleven en staan vissen op het programma. In mei wordt met gevierd dat JeugdNatuurClub De Wieden 15+1 jaar bestaat door een feestelijke middag voor alle clubleden.
 
Voor wie en door wie
JeugdNatuurClub De Wieden is voor kinderen die op de basisschool zitten -vanaf groep 5- en in de omgeving van De Wieden of De Olde Maten wonen. De huidige leden komen uit de ‘wiede’ omgeving, vandaar deze naam. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals vriendschappen of kunnen samen rijden naar de verschillende startlocaties. Er zijn elk seizoen acht clubmiddagen. Het lidmaatschap kost € 25. JeugdNatuurClub De Wieden is een gezamenlijke activiteit van Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel, Natuurmonumenten De Wieden, Museum Schoonewelle te Zwartsluis en Nationaal Park Weerribben-Wieden.
 
Informatie of aanmelden
Meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op http://www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-dewieden. Ook is de organisatie te bereiken via jncdewieden@natuurmonumenten.nl
Terug naar agenda

Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden

Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster, Netherlands