Help de boswachter en word een Koppelranger!

Help de boswachter en word een Koppelranger!

6 december 2023
14.00 - 15.00

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: 0523 273388

Op woensdagmiddag 6 december van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger’.

Op deze middag ga je op ontdekking hoe verschillend plantenzaden zijn in vorm en grootte, hoe die zich verspreiden en hoe ver die kunnen komen.
In de Koppeltuinen groeien en bloeien allerlei verschillende soorten planten. Na de bloei ontwikkelen zich de zaden en vruchtjes. Zaden die licht zijn en ook nog een parachuutje hebben, kunnen een eind op de wind mee zweven, totdat die uiteindelijk op de grond terecht komen. Is dat plekje geschikt, dan kan daar een nieuwe plant groeien. Zaden die zwaarder zijn, komen niet zo ver. In deze tijd hebben veel planten zaden.


foto: Jeroen Scheelings

Help de boswachter en ga mee op onderzoek. Ben je minimaal 6 jaar en wil je ook Koppelranger worden, kom dan op 1 november naar De Koppel en ga mee met de boswachter. Bel of mail wel even om je aan te melden. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Tel. 0523 273388, mail info@dekoppel.com.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

– er zijn geen kosten verbonden aan de activiteit
– max. 10 kinderen

Terug naar agenda

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands