Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Aftrap circulair ambachtsnetwerk

Aftrap circulair ambachtsnetwerk

Organisatie:diverse, zie tekst

Tijd:14.30

Datum:9 oktober 2019

Locatie:Stichting Kringloop Zwolle

Adres:Nieuwe Deventerweg 6 Zwolle-Zuid

Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig, constateerde directeur Wilma Voortman van Stichting Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus een half jaar geleden. Ze ontdekte tot haar genoegen dat bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen in de regio Zwolle graag willen samenwerken om circulariteit structureel op de kaart te zetten. En zo ontstond binnen de kortste keren het initiatief voor een circulair ambachtsnetwerk in de regio Zwolle. Het ambitieuze plan is één van de tien concepten die de prijsvraag ‘ontwikkeling Circulair Ambachtscentrum’ van Rijkswaterstaat won en ontvangt hiermee een bedrag van 75.000 euro ter ondersteuning.
 
Graag nodigen wij je uit voor de officiële aftrap op woensdag 9 oktober bij Stichting Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Deventerweg 6 in Zwolle-Zuid. Dan onthult wethouder William Dogger de nieuwe naam van het circulaire ambachtsnetwerk. 
 Samenwerking  
Het circulaire ambachtsnetwerk is een samenwerkingsverband van de Gemeente Zwolle (penvoerder), Stichting Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus, Onderwijscentrum De Twijn, Afvalverwerker ROVA, Thorbecke Scholengemeenschap, Hogeschool Windesheim, Tiem, Binthout, Cibap vakschool voor vormgeving, ICT-Kringloop, Cavoi coaching en advies, Natuur en Milieu Overijssel en Eco Impact.
 Projecten van start  
Inmiddels is een aantal projecten van start gegaan. Om een beeld te schetsen: praktijkschoolleerlingen en vrijwilligers demonteren lattenbodems, die Binthout verwerkt tot plafondpanelen. Binthout hergebruikt ook gedemonteerde tafelbladen voor het creëren van nieuwe lifestyleproducten. Praktijkschoolleerlingen scheiden cd’s en dvd’s van plastic hoesjes en papier. Het harde kunststof wordt verwerkt tot granulaat, waar onder andere  kaarsenstandaards van worden gemaakt. Oude kaarsen en kaarsstompen worden gescheiden bij de inname en bij Philadelphia in Kampen omgesmolten tot nieuwe kaarsen. Deze worden weer verkocht in de kringloopwinkels.
 
Nieuwe afnemers en mooie ideeën voor oude afvalstromen of voor verwerking van afvalproducten zijn altijd welkom bij het netwerk, waar het draait om kansen voor mensen en materialen. 
 
Er is plek voor max. 75 deelnemers. Wees er snel bij en Klik hier om je aan te melden. We hopen je te ontmoeten op woensdag 9 oktober! 

PROGRAMMA

14.30u Inloop met koffie.

15.00u Welkom en uitleg door directeur Wilma Voortman; Onthulling naam door wethouder William Dogger; Demonstratie demonteren en scheiden door onder andere praktijkonderwijsleerlingen van De Twijn en Thorbecke Scholengemeenschap;
Studenten van Cibap vakschool voor vormgeving laten de waarde zien van ingebrachte artikelen;
Rondleiding achter de schermen van Stichting Kringloop Zwolle.

16.30u Een hapje en drankje, verzorgd door restaurant Deksels.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF