Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Expeditie Wildernis Twente

Expeditie Wildernis Twente

IMG_3809

Een dag met je klas in de wildernis van Twente

In november en december organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Natura Docet Wonderryck Twente vijf speciale expedities door de wildernis van Twente voor basisscholen uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal. In Expeditie Wildernis gaan de kinderen van groepen 5 t/m 8 mee op avontuur vol spannende activiteiten. Wil jij ook meedoen met jouw klas? Geef je dan snel op bij Natuur en Milieu Overijssel.  

In bomen klauteren, door het bos sluipen, hutten bouwen en voedsel zoeken. Buiten spelen is leuk, reuze gezond en avontuurlijk! Ook bij flinke wind, plenzende regen of zelfs wanneer de wereld bedekt is met een laagje sneeuw. Tijdens Expeditie Wildernis gaan de leerlingen vuur maken, broodjes bakken boven het kampvuur, soep brouwen en op struintocht door de Twentse natuur. Enthousiaste expeditiegidsen begeleiden dit avontuur. Laat je zondagse kleren maar thuis!

Speciale expedities voor gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser
Dankzij een financiële bijdrage van Rabobank Twente Oost, organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Natura Docet Wonderryck Twente in november en december vijf speciale edities van Expeditie Wildernis. De groepen 5 t/m 8 van basisscholen uit gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser kunnen zich inschrijven voor één van deze vijf expedities. En het leuke is: deelname is gratis. Wil jij met jouw klas mee doen? Schrijf je dan snel in, want vol is vol. De expeditie begint met een bezoek aan Natura Docet Wonderryck Twente, waar je de natuur van Twente bekijkt door de ogen van de dieren. Daarna ben je te gast op een eeuwenoud landgoed voor een avontuurlijke middag vol activiteiten in het bos.

Kinderen vaker in de natuur
Met Expeditie Wildernis wil Natuur en Milieu Overijssel meer kinderen in contact brengen met de natuur en laten zien hoe leuk het is om buiten te zijn. Buiten spelen maakt kinderen creatiever, slimmer, fitter en gezonder. Dus het is niet alleen leuk, maar ook nog hartstikke goed voor ze! Uit een belevingsonderzoek dat TNS-Nipo onlangs in opdracht van provincie Overijssel heeft uitgevoerd, blijkt dat inwoners het belangrijk vinden dat kinderen meer in aanraking komen met de natuur. Daar is het bij Expeditie Wildernis nu precies om te doen!

Meedoen?
Is deze unieke kans iets voor jouw klas? Stuur dan snel een e-mail naar Natuur en Milieu Overijssel via info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Vermeld hierbij de naam van je school en een naam, e-mailadres en telefoonnummer van de contactpersoon. Meer informatie kun je vinden op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/expeditiewildernistwente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF