Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Expeditie Uiterwaard: struinen langs IJssel

Expeditie Uiterwaard: struinen langs IJssel

Expeditie Uiterwaard: struinen langs IJssel

Expeditie Uiterwaard is een avontuurlijke struintocht voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Na een voorbereidende les op school, bezoeken de leerlingen de uiterwaarden van de IJssel.  Tijdens de expeditie doen leerlingen verschillende opdrachten in de uiterwaard. Natuur en Milieu Overijssel en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta organiseren de expedities inmiddels al twee jaar met groot succes in Kampen : Veel kinderen hebben al deelgenomen aan de expedities bij Kampen. Scholen in de gemeente Kampen kunnen zich opgeven voor een expeditie in mei of juni 2018.

Voor de voorbereidende les in de klas ontvangt de leerkracht een kant en klare presentatie met fotomateriaal en filmpjes, waarin het hoe en waarom van Ruimte voor de Rivier en de natuur in de uiterwaarden centraal staan. Na deze les is het tijd om de uiterwaarden bij Kampen in te trekken, begeleidt door een deskundige gids en enkele ouders. De kinderen gaan enthousiast aan de slag met veldwerkopdrachten, gericht op onderzoeken en beleven. Er valt enorm veel te ontdekken voor goede, nieuwsgierige speurneuzen.

Water
Het thema water raakt aan veel verschillende onderwerpen als waterbeheer, waterbewustwording, waterveiligheid, klimaatbestendigheid, waterbeleving. Met de toekomstige geplande ingrepen rondom veiligheid en wateroverlast (Ruimte voor de Rivier), staat er de komende jaren veel te gebeuren in en rond de rivieren in Overijssel.

Meedoen met een expeditie?
Dat kan! De expedities in het schooljaar 2017 – 2018 worden gehouden op de ochtenden tussen de meivakantie en de zomervakantie 2018.

De voorbereidende les duurt 1,5 tot-2 uur, de excursie 2 tot -2,5 uur. Neem tijdens de expeditie per 5 a 6 kinderen 1 hulpouder mee. De expedities zijn in principe beschikbaar voor leerlingen van scholen uit de gemeente Kampen en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Opgave met vermelding van 2 voorkeursdata bij Annelies van der Blij, tel. (038) 4250960 of blij@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF