Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Duurzame scholen

Duurzame scholen

Scholen hebben steeds meer belangstelling voor een gezonde en duurzame leeromgeving voor hun leerlingen. Denk daarbij aan een gezond binnenklimaat, een groen speelplein, gezonde voeding, zonnepanelen en een energiezuinig schoolgebouw. Een mooie ontwikkeling die wij van harte stimuleren en waarbij wij scholen op een effectieve, integrale manier kunnen ondersteunen.  Dit onder de vlag van Duurzame scholen.

Met Duurzame scholen ondersteunen wij scholen bij het realiseren van concrete maatregelen op school, maar ook het aanbieden van aantrekkelijk educatief materiaal om met leerlingen aan de slag te gaan.  Het gaat dus niet alleen om technische maatregelen. Ook leerlingen en het schoolteam worden uitgedaagd zelf activiteiten te ontplooien. Want een duurzame samenleving kan alleen gerealiseerd worden als veel mensen mee doen, zich verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit van hun eigen leefomgeving en duurzame en milieuvriendelijke keuzes maken. We schakelen bij Duurzame scholen zoveel mogelijk organisaties en bedrijven in uit de eigen regio.

Waarom Duurzame scholen?
Een duurzame leefomgeving draagt aantoonbaar bij aan een prettige leeromgeving. Er zijn echter ook flinke financiële besparingen mogelijk. In de praktijk blijkt dat gemiddeld 30-40% op elektriciteit en 15-20% op gas bespaard kan worden. Bij een basisschool van gemiddelde omvang is dat een besparing van ruim € 5000 op jaarbasis. De grootste besparingen zijn te behalen op verlichting en de verwarming.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor  energiemaatregelen op school kijk dan op de website van de provincie en neem contact op met de projectleider.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF